Online Trainingen
Stoom jouw (nieuwe) medewerkers binnen één week via een interactief, online lesprogramma klaar om te ondersteunen binnen de zorgorganisatie.
Het werk in de zorg: Het begeleiden en verzorgen van cliënten, koffie schenken, een praatje maken met de cliënten, het bereiden en serveren van maaltijden, opruimen en schoonmaken. De Ondersteunend Zorgverlener helpt actief mee bij ondersteunende taken in een zorgorganisatie. Zo blijft de organisatie draaien!
Wat is het: In deze Online Training worden deelnemers in drieënhalve dag via een interactief, online lesprogramma klaargestoomd om te ondersteunen in de zorg. Het trainingsprogramma wordt tijdens vier opeenvolgende dagen gegeven (bijvoorbeeld van maandag t/m donderdag) onder leiding van een vakdocent. Samen met maximaal 15 andere deelnemers krijgen deelnemers in zeven modules de kennis aangeleerd die nodig is om te werken in de zorg.
Voor wie: Deze Online Training is voor (nieuwe) medewerkers bij zorgorganisaties die een basisintroductie vergen over werken in de zorg. Na het volgen van de training kunnen zij het zorgpersoneel ontlasten en op dagelijkse basis ondersteuning bieden in een zorgorganisatie. Het is momenteel alleen mogelijk voor werkgevers om deelnemers aan te melden voor deze online training.
Het werk in de zorg: Zorgvragers begeleiden, ADL-handelingen verrichten, de Begeleidend Zorgverlener werkt zelfstandig aan de hand van de zorgleefplan en biedt verantwoorde en veilige zorg op basis van methodisch werken. Zo blijft de organisatie draaien!
Wat is het: Deze Online Training is speciaal ontworpen voor mensen die weer willen helpen in de zorg en al ervaring in de zorg hebben. Het trainingsprogramma wordt tijdens vier opeenvolgende dagen gegeven (bijvoorbeeld van maandag t/m donderdag) onder leiding van een vakdocent. Samen met maximaal 15 andere deelnemers krijgen deelnemers in zeven modules de kennis aangeleerd die nodig is om te werken in de zorg.
Voor wie: Het Online Trainingsprogramma Begeleidend Zorgverlener is bedoeld voor medewerkers die een diploma hebben gerelateerd aan de zorg op MBO niveau 3-4. Naast dit behaalde diploma gaan we ervan uit dat de deelnemer in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 maanden in de zorg heeft gewerkt. Het is momenteel alleen mogelijk voor werkgevers om deelnemers aan te melden voor deze online training.
Mbo-certificaten
Momenteel is het helaas niet mogelijk om nieuwe deelnemers aan te melden voor de mbo-certificaten.

Mbo-certificaten: Individuele basiszorg verlenen niveau 2
Het werk in de zorg: Het begeleiden en verzorgen van cliënten, koffie schenken, een praatje maken met de cliënten, het bereiden en serveren van maaltijden, opruimen en schoonmaken. De individuele basiszorg verlener helpt actief mee bij ondersteunende taken in een zorgorganisatie. Zo blijft de zorgorganisatie draaien!
Wat is het: Binnen 4 maanden worden deelnemers onder leiding van een vakdocent opgeleid tot individuele basiszorg verlener. Ze gaan aan de slag met 10 trainingsmodules van 3 uur, praktijkopdrachten in de zorgorganisatie en huiswerkopdrachten. Dit mbo-certificaat heeft een studiebelasting van gemiddeld 6 uur per week en heeft een doorlooptijd van 3 á 4 maanden.
Voor wie: Dit mbo-certificaat is zeer geschikt voor zij-instromers en doorstromers in de zorg die het leuk vinden om cliënten te helpen, en een verschil te maken in hun dag. Deelnemers kunnen na de opleiding collega's ontlasten en op dagelijkse basis ondersteuning bieden in een zorgorganisatie. Na het afronden van de opleiding hebben deelnemers een landelijk erkend mbo-certificaat op zak.

Mbo-certificaten: Individuele zorg verlenen niveau 3
Het werk in de zorg: Hulp verlenen bij veelvoorkomende huishoudelijke ongevallen, begeleiden en verzorgen van cliënten, steunkousen aan- en uittrekken, eten geven, wassen van de cliënt en kennis van een groot aantal ziektebeelden. De Individuele zorg verlener biedt direct zorg aan de cliënt, voert zorg- en begeleidingstaken uit en stemt de zorgverlening af met betrokkenen.
Wat is het: Binnen 6 maanden worden deelnemers onder leiding van een vakdocent opgeleid tot individuele zorgverlener. Deelnemers gaan aan de slag met 12 trainingsmodules van 3 uur, praktijkopdrachten in de zorgorganisatie en huiswerkopdrachten. De opleiding heeft een studiebelasting van gemiddeld 4 uur per week en heeft een doorlooptijd van 5 á 6 maanden.
Voor wie: Dit mbo-certificaat is zeer geschikt voor zij-instromers en doorstromers in de zorg die het leuk vinden om cliënten te helpen, betrokkenen op de hoogte te houden van de situatie en zelfstandig te werken. Na het afronden van de opleiding hebben deelnemers een landelijk erkend mbo-certificaat op zak.

Mbo-certificaten: Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg, niveau 3
Het werk in de zorg: Hulp in het huishouden, of hulp verlenen bij het begeleiden en verzorgen van cliënten, zoals wassen, mondzorg en ondersteunen van de mobiliteit. De individuele ondersteuner heeft kennis van een groot aantal ziektebeelden, herkent crisissituaties en kan hier correct op reageren.
Wat is het: Deelnemers worden binnen 6 maanden onder leiding van een vakdocent opgeleid tot individuele zorgverlener. Ze gaan aan de slag met 12 trainingsmodules van 3 uur, praktijkopdrachten in de zorgorganisatie en huiswerkopdrachten. De opleiding heeft een studiebelasting van gemiddeld 4 uur per week en heeft een doorlooptijd van 5 á 6 maanden.
Voor wie: Dit mbo-certificaat is zeer geschikt voor zij-instromers en doorstromers in de zorg die het leuk vinden cliënten met een (verstandelijke) beperking te helpen, betrokkenen op de hoogte te houden van de situatie en zelfstandig te werken. Na het afronden van de opleiding hebben deelnemers een landelijk erkend mbo-certificaat op zak.
Ervaringen

Oud-deelnemer Nationale Zorgklas

Manager Ontwikkeling en Kwaliteit


Stewardess KLM


Recruiter Stichting Eykenburg
Veelgestelde vragen over onze Online Trainingen
Welke trainingsprogramma’s biedt de Nationale Zorgklas aan?
Op dit moment biedt de Nationale Zorgklas twee online trainingsprogramma’s aan: Ondersteunend Zorgverlener en Begeleidend Zorgverlener.
Kan iedereen deelnemen aan de trainingsprogramma’s van de Nationale Zorgklas?
De trainingsprogramma’s van de Nationale Zorgklas zijn speciaal voor vrijwilligers en/of (nieuwe) medewerkers in de zorg. Het is momenteel alleen mogelijk voor werkgevers om personen voor de trainingsprogramma’s aan te melden.
Hoe kan ik medewerkers aanmelden voor de mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas?
Via onze website kun je medewerkers aanmelden voor de mbo-certificaten. Ga naar deze pagina, hier vind je alle verschillende opleidingen en trainingen die momenteel worden aangeboden. Klik op de opleiding waarvoor jij medewerkers wilt aanmelden en bekijk de mogelijkheden.
Hoe is de inhoud van de trainingsprogramma's tot stand gekomen?
Samen met opleidingsexperts en ervaringsdeskundigen uit het werkveld zijn de actuele kennis- en hulpbehoeften vanuit de praktijk vertaald naar de trainingsprogramma's.