Training volgen

Welke training of opleiding past bij jou?

Online trainingen voor iedereen


Of je nu horecamedewerker, kapper, of secretaresse bent, of misschien jaren niet actief bent geweest op de arbeidsmarkt; dit maakt allemaal niet uit. De online trainingen van de Nationale Zorgklas kunnen door iedereen gevolgd worden. Er is geen specifieke vooropleiding vereist en je kunt na een positief intakegesprek direct jouw training inplannen!

Online Training: Ondersteunend Zorgverlener


schedule 3,5 dag online training
euro_symbol Kosteloos
Meer info keyboard_arrow_right

Je werk in de zorg: Het begeleiden en verzorgen van cliënten, koffie schenken, een praatje maken met de cliënten, het bereiden en serveren van maaltijden, opruimen en schoonmaken. Je helpt actief mee bij ondersteunende taken in een zorgorganisatie. Zo zorg je er samen met het zorgpersoneel voor dat de organisatie blijft draaien!

Wat is het: In deze Online Training word je onder leiding van een vakdocent in drieënhalve dag via een interactief, online lesprogramma klaargestoomd om aan de slag te gaan in de zorg. Het trainingsprogramma wordt tijdens vier opeenvolgende dagen gegeven (bijvoorbeeld van maandag t/m donderdag). Samen met maximaal 15 andere deelnemers krijg je in zeven modules de kennis aangeleerd die nodig is om te werken in de zorg.

Voor wie: Vind je het leuk om cliënten te helpen, en een verschil te maken in hun dag? Wil je het zorgpersoneel ontlasten en op dagelijkse basis ondersteuning bieden in een zorgorganisatie? Dan is deze Online Training 'Ondersteunend Zorgverlener' een goede keuze voor jou. Iedereen kan deze Online Training volgen!

Snelcursus: Helpen in de Zorgorganisatie


schedule 1 dag zelfstudie, 1 dag online training
euro_symbol Kosteloos
Meer info keyboard_arrow_right

Je werk in de zorg: Maaltijden bereiden, tafels dekken, opruimen, schoonmaken, of gasten ontvangen. Je ondersteunt het personeel van een zorgorganisatie door een aantal essentiële taken te verrichten. Je hebt geen direct contact met cliënten, maar haalt je voldoening uit het kunnen ontlasten van het zorgpersoneel.

Wat is het: Deze snelcursus leidt je snel op om bij te kunnen springen in de zorgorganisatie. De cursus bestaat uit een deel zelfstudie via een e-learning en een afrondende toets. Dit neemt ongeveer een dag de tijd in (8-10 uur). Hierna volg je nog een online training van een dag onder leiding van een vakdocent. Vervolgens ben je klaar om ingezet te worden!

Voor wie: Heb je liever geen direct contact met cliënten of kun je niet vier dagen op rij vrijmaken voor de reguliere online training, maar wil je wel graag ondersteunen in de zorg? Dan is deze Snelcursus 'Helpen in de Zorgorganisatie' een goede keuze voor jou.

Erkende opleidingen voor zorgmedewerkers


Via onze handige opleidingen kan iedereen die al bij een zorgorganisatie werkt (ook vrijwilligers en stagiairs), via een laagdrempelige route een mbo-certificaat behalen. Deze opleidingen worden gegeven door vakdocenten, duren maximaal 6 maanden en combineren interactieve online leermodules met werken in de praktijk.

Mbo-certificaten: Individuele basiszorg verlenen niveau 2


schedule 4 maanden opleiding
school Combinatie online leren en praktijkopdrachten
verified Landelijk erkend mbo-certificaat
euro_symbol Kosteloos
Meer info keyboard_arrow_right

Je werk in de zorg: Het begeleiden en verzorgen van cliënten, koffie schenken, een praatje maken met de cliënten, het bereiden en serveren van maaltijden, opruimen en schoonmaken. De individuele basiszorg verlener helpt actief mee bij ondersteunende taken in een zorgorganisatie. Zo blijft de zorgorganisatie draaien!

Wat is het: Binnen 4 maanden worden deelnemers onder leiding van een vakdocent opgeleid tot individuele basiszorg verlener. Ze gaan aan de slag met 10 trainingsmodules van 3 uur, praktijkopdrachten in de zorgorganisatie en huiswerkopdrachten. Dit mbo-certificaat heeft een studiebelasting van gemiddeld 6 uur per week en heeft een doorlooptijd van 3 á 4 maanden.

Voor wie: Dit mbo-certificaat is zeer geschikt voor zij-instromers en doorstromers in de zorg die het leuk vinden om cliënten te helpen, en een verschil te maken in hun dag. Deelnemers kunnen na de opleiding collega's ontlasten en op dagelijkse basis ondersteuning bieden in een zorgorganisatie. Na het afronden van de opleiding hebben deelnemers een landelijk erkend mbo-certificaat op zak.

Mbo-certificaten: Individuele zorg verlenen niveau 3


schedule 6 maanden opleiding
school Combinatie online leren en praktijkopdrachten
verified Landelijk erkend mbo-certificaat
euro_symbol Kosteloos
Meer info keyboard_arrow_right

Je werk in de zorg: Hulp verlenen bij veelvoorkomende huishoudelijke ongevallen, begeleiden en verzorgen van cliënten, steunkousen aan- en uittrekken, eten geven, wassen van de cliënt en kennis van een groot aantal ziektebeelden. De Individuele zorg verlener biedt direct zorg aan de cliënt, voert zorg- en begeleidingstaken uit en stemt de zorgverlening af met betrokkenen.

Wat is het: Binnen 6 maanden worden deelnemers onder leiding van een vakdocent opgeleid tot individuele zorgverlener. Deelnemers gaan aan de slag met 12 trainingsmodules van 3 uur, praktijkopdrachten in de zorgorganisatie en huiswerkopdrachten. De opleiding heeft een studiebelasting van gemiddeld 4 uur per week en heeft een doorlooptijd van 5 á 6 maanden.

Voor wie: Dit mbo-certificaat is zeer geschikt voor zij-instromers en doorstromers in de zorg die het leuk vinden om cliënten te helpen, betrokkenen op de hoogte te houden van de situatie en zelfstandig te werken. Na het afronden van de opleiding hebben deelnemers een landelijk erkend mbo-certificaat op zak.

Mbo-certificaten: Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg, niveau 3


schedule 6 maanden opleiding
school Combinatie online leren en praktijkopdrachten
verified Landelijk erkend mbo-certificaat
euro_symbol Kosteloos
Meer info keyboard_arrow_right

Je werk in de zorg: Hulp verlenen bij het begeleiden en verzorgen van cliënten, zoals wassen, mondzorg en ondersteunen van de mobiliteit. Ook helpt de individuele ondersteuner cliënten bij het huishouden, zoals bij het bereiden van maaltijden en het bed opmaken. De individuele ondersteuner heeft kennis van een groot aantal ziektebeelden, herkent crisissituaties en kan hier correct op reageren. Hij of zij biedt direct individuele zorg aan de cliënt, voert zorg- en begeleidingstaken uit en stemt de zorgverlening af met betrokkenen.

Wat is het: Deelnemers worden binnen 6 maanden onder leiding van een vakdocent opgeleid tot individuele zorgverlener. Ze gaan aan de slag met 12 trainingsmodules van 3 uur, praktijkopdrachten in de zorgorganisatie en huiswerkopdrachten. De opleiding heeft een studiebelasting van gemiddeld 4 uur per week en heeft een doorlooptijd van 5 á 6 maanden.

Voor wie: Dit mbo-certificaat is zeer geschikt voor zij-instromers en doorstromers in de zorg die het leuk vinden cliënten met een (verstandelijke) beperking te helpen, betrokkenen op de hoogte te houden van de situatie en zelfstandig te werken. Na het afronden van de opleiding hebben deelnemers een landelijk erkend mbo-certificaat op zak.

Ervaringen


Bekijk het verhaal
van Barbara

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"Ik stond te springen om aan de slag te gaan"
Barbara Lanooij
Stewardess KLM
Bekijk het verhaal
van Branca

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"De Nationale Zorgklas bood ons een passende oplossing"
Branca van Swinderen
Recruiter Stichting Eykenburg

Veelgestelde vragen over onze Online Trainingen

keyboard_arrow_right

Hoe lang duren het Online Trainingsprogramma en de Online Cursus?

A

Het trainingsprogramma bestaat uit 7 modules van ongeveer 3 uur. Deze worden verspreid over 4 dagen.

De training vindt plaats van maandag t/m donderdag of van dinsdag t/m vrijdag. Elke trainingsdag heeft vaste start- en eindtijden en je hebt tussen een ochtend- en een middaggedeelte altijd 1 uur pauze. De eerste of de laatste dag bestaat uit 1 dagdeel (afhankelijk van de starttijd).

Je bent in een week tijd in totaal 21 uur bezig aan de Online Training.

De Online Cursus bestaat uit +/- 8 uur zelfstudie (5 e-learning modules waarvan 4 verplicht) en 2 dagdelen online training via ZOOM.

keyboard_arrow_right

Kan iedereen deelnemen aan het Online Trainingsprogramma?

A

Op dit moment kan iedereen zonder zorgervaring deelnemen aan het Online Trainingsprogramma. Er wordt wel van je verwacht dat je na het doorlopen van de training inzetbaar bent in de zorg. Na afronding van de training wordt via www.extrahandenvoordezorg.nl samen met jou gekeken naar de mogelijkheden om bij jou in de buurt aan de slag te gaan.

keyboard_arrow_right

Hoe is de inhoud van het Online Trainingsprogramma tot stand gekomen?

A
Hiervoor is een klankbordgroep ingericht met opleidingsexperts vanuit het zorgwerkveld. Zij hebben de actuele kennis- en hulpbehoeften vanuit de praktijk vertaald naar het trainingsprogramma.
keyboard_arrow_right

Welke benodigdheden zijn er om deel te kunnen nemen aan het Online Trainingsprogramma?

A

Voor deelname aan het Online Trainingsprogramma is het van belang dat je aan de volgende technische randvoorwaarden voldoet en mediavaardig bent om hiermee te werken. Je hebt een PC of laptop met:

  • Windows 10 of macOS 10.13 of nieuwer geïnstalleerd
  • Voor dit besturingssysteem de meest recente updates geïnstalleerd
  • Een ingebouwde webcam of aangesloten externe webcam
  • Werkende ingebouwde audio, headset of oortjes
  • Microsoft Word geïnstalleerd, waarin je zelf ook kunt werken
  • Internetbrowser Google Chrome (https://www.google.nl/chrome/) of de nieuwe browser Microsoft Edge (https://www.microsoft.com/nl-nl/edge)

Verder heb je:

  • Een goed bijgewerkte smartphone, niet ouder dan vier jaar, met de meest recente updates geïnstalleerd
  • Een stabiele, goed werkende internetverbinding. Om dit te testen doe je de werkplekcheck op https://apps.hetleerplatform.nl/werkplekcheck/.
keyboard_arrow_right

Hoe ziet mijn werk eruit na de training?

A

De kern van jouw rol is om straks het zorgpersoneel goed te kunnen ondersteunen. Hierbij kun je denken aan het klaarleggen van materialen, het voorbereiden en begeleiden bij maaltijden, een praatje maken met de cliënten, koffie schenken, het opruimen van spullen, het helpen bij kleine activiteiten als de krant lezen, opruimen of dingen ophalen of wegbrengen. Uiteraard zijn jouw toekomstige taken ook afhankelijk van de zorgorganisatie waar je aan de slag gaat.

keyboard_arrow_right

Zit er een minimumleeftijd aan deelname?

A

We hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar voor deelname aan De Nationale Zorgklas.

keyboard_arrow_right

Wat gebeurt er na afronding van de training?

A

Zodra je de training van De Nationale Zorgklas hebt afgerond, neemt www.extrahandenvoordezorg.nl contact met je op. Dit is het moment dat je ingezet kunt worden! Onze regionale partners kijken samen met jou waar en wanneer je het beste ingezet kan worden.

keyboard_arrow_right

Ontvangen deelnemers een bewijs van afronding van de training?

A

Ja, na afloop van de training ontvang je een certificaat van De Nationale Zorgklas!

keyboard_arrow_right

Kan ik mijn trainingsdagen zelf bepalen?

A

De Online Training wordt live gegeven, daarom is het van belang dat je vier dagen achtereen beschikbaar bent om deel te nemen. Helaas kunnen wij op dit moment geen on-demand-trainingen realiseren.