Actueel

Alle updates rondom De Nationale Zorgklas vind je hier!

Filter berichten:
label Toon alles
label Nieuws
label Blog
label Persbericht
label Story

Dagboek van een zij-instromer in de zorg: in gesprek met Jan Glas

Jan Glas realiseerde in 2015 dat zijn werk als marketingadviseur hem niet meer gelukkig maakte. Hij kwam in de zorg terecht. Wij spraken Jan over zijn ervaringen en het boekje dat hieruit volgde: Hé, ben je alleen?.

Opleiden in tijden van crisis, en daarna

Meer handen voor de zorg, dat was de grootste vraag tijdens de eerste coronagolf. Daarom is de Nationale Zorgklas opgericht, een initiatief waar mensen binnen een week worden opgeleid om te helpen in de zorg.

Extra subsidiemogelijkheid voor deelnemers mbo-certificaten

Extra subsidie ontvangen voor deelnemers die na 1 juli 2021 zijn gestart met de mbo-certificaten? Dat kan!

Hoe de STERKscan verschil kan maken: instromen in de zorg

Een online training van de Nationale Zorgklas en vervolgens op zoek naar een nieuwe baan, en voor velen zelfs in een compleet nieuwe sector. De dappere deelnemers aan de Nationale Zorgklas maakten deze stap. Lees hier het verhaal!

Zorgorganisatie Laurens leidde meer dan 200 (!) medewerkers op via de Nationale Zorgklas

In de afgelopen maanden kropen honderden huiskamer begeleiders van Laurens achter de PC voor een online training van de Nationale Zorgklas. Een unieke samenwerking, met een op maat gemaakt programma voor de zorgorganisatie.

Mbo-certificaat Individuele ondersteuning in de Maatschappelijke Zorg erkend met crebo-nummer

Per 1 augustus 2021 is het mbo-certificaat Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg, op niveau 3, officieel erkend met een crebo-nummer.

Esdras keert niet meer terug naar de horeca: ‘Voor mij is dit een goede stap geweest’

Esdras werkte jaren in de horeca, eerst als kok en sinds 2018 als beveiliger. Toen corona voet aan de grond kreeg in Nederland raakte Esdras zijn baan kwijt. Hij besloot via de Nationale Zorgklas de overstap naar de zorg te maken.

‘Mbo-certificaten bieden onze medewerkers meer keuzevrijheid in hun persoonlijke ontwikkeling’

Medewerkers een breed keuzepalet bieden in ontwikkeling en leertrajecten? De Koperhorst is ervan overtuigd dat mbo-certificaten hier een belangrijke rol in spelen. Nu, en in de toekomst alleen maar meer.

Laatste maanden gesubsidieerde mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas: zo werkt het

Tot 1 oktober 2021 kunnen nieuwe groepen starten met de mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas. De subsidie voor deze opleidingstrajecten loopt door tot het einde van dit jaar. Hoe zit het nu precies met de kosten en uiterste startdata?

HR-adviseur Trudy: ‘Door corona kwam de acceptatie van mbo-certificaten in een stroomversnelling’

Al 24 jaar werkt Trudy Riezebos als HR-adviseur in de zorg. Bij Silverein - voormalig Lyvore - zette zij samen met enthousiaste collega’s de eerste stappen om tot de mbo-certificaten te komen zoals wij deze vandaag de dag kennen.

‘De studie is zo praktijkgericht, er zit geen overbodige informatie in’

Bij Van Neynsel startte eerder dit jaar een groep zij-instromers met het mbo-certificaat Individuele Zorg Verlenen op mbo-niveau 3 van de Nationale Zorgklas. Benieuwd hoe zij de opleiding en het werk hebben ervaren? Je leest het hier!

Nieuw: alumni omgeving Nationale Zorgklas

De Nationale Zorgklas heeft onlangs een alumni omgeving gelanceerd. Speciaal voor onze oud-deelnemers. Op deze pagina vinden zij uiteenlopende tips, artikelen, vacatures en documenten om zelf de stap naar de zorg te zetten!

Lisa wilde nooit de zorg in, maar heeft nu haar plek gevonden: ‘Het zit denk ik toch wel een beetje in me’

Hoewel Lisa uit een ‘zorggezin’ komt, was het nooit haar plan om net als haar familie in de zorg te gaan werken. Na jaren in de horeca begon het toch te kriebelen. Lees hier haar verhaal!

De 6 meest gestelde vragen over mbo-certificaten

Omdat wij werkgevers zo goed mogelijk willen informeren over onze mbo-certificaten, hebben wij hier de 6 meest gestelde vragen beantwoord!

De Nationale Zorgklas bestaat één jaar!

De Nationale Zorgklas bestaat vandaag één jaar. Op 19 april 2020 kwam om 18:59 uur de verlossende mail binnen: de website van de Nationale Zorgklas staat online!

Eerste ervaringen mbo-certificaten Nationale Zorgklas: “Er is nu al een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan”

Bij zorgorganisatie Van Neynsel in ‘s-Hertogenbosch begon onlangs de eerste groep zij-instromers met het mbo-certificaat ‘Individuele zorg verlenen’ op niveau 3. Van Neynsel, de trainers en twee van de deelnemers vertellen over hun eerste ervaringen.

Mbo-certificaten Nationale Zorgklas: doet jouw opleidingsinstelling al mee?

Sinds kort kunnen alle erkende opleiders in Nederland mbo-certificaten aanbieden via de Nationale Zorgklas. Doet jouw opleidingsinstelling al mee? Grijp deze unieke kans en start met deze veelbelovende leerroutes voor zij-instromers en doorstromers!

3.000 kosteloze opleidingstrajecten via de Nationale Zorgklas

Met één van de 3.000 gesubsidieerde opleidingstrajecten via de Nationale Zorgklas kan een (nieuwe) werknemer opgeleid worden op mbo-niveau 2 of 3. Helemaal kosteloos. Lees hier snel verder!

Van Nationale Zorgklas tot starten volledig zorgdiploma: het verhaal van Peter

Na jaren als financial controller te hebben gewerkt, maakte Peter afgelopen jaar de beslissing om een overstap te maken naar de zorg. Hoewel dit wellicht een verrassing was voor vrienden en familie, was Peter overtuigd van zijn keus.

Dit kun je verwachten na het afronden van de Online Training!

Je hebt de Online Training van De Nationale Zorgklas doorlopen, het certificaat op zak en zin om aan de slag te gaan in de zorg. Maar wat is de volgende stap?

Docent Nanja Spoelder: “90% van mijn studenten is gemotiveerd om verder te gaan in de zorg”

We spreken met Nanja Spoelder, docent van het eerste uur van De Nationale Zorgklas. Hoe ervaart zij het trainen voor De Nationale Zorgklas en hoe is de motivatie van de deelnemers? Lees het hier!

Godfried Verkerk: "De Nationale Zorgklas kan in veel meer behoeften voorzien dan oorspronkelijk gedacht"

Godfried Verkerk, voorzitter van het bestuur van De Nationale Zorgklas, blikt terug op het bewogen jaar 2020.

Tanja Ineke: "Ik vind het belangrijk dat we doelmatig en efficiënt omgaan met de publieke middelen die ons in de zorgsector zijn toevertrouwd"

In de rubriek Bestuurder aan het woord, deelt een bestuurder van De Nationale Zorgklas zijn of haar visie op de zorg en gaan we in gesprek over zorggerelateerde onderwerpen. Lees hier snel verder.

Christa Kooiker van zorglocatie Noorderbreedte: “Of ik een advies heb aan andere zorgorganisaties? Gewoon doen!”

Coördinator Welzijnsactiviteiten Christa Kooiker vertelt over haar ervaringen met de KLM-ers die eind zomer 2020 in haar zorgorganisatie werden geplaatst vanuit de Nationale Zorgklas.

KLM-er Barbara: "Ik stond te springen om aan de slag te gaan"

Hoe vergaat het de KLM-ers in de zorg? Afgelopen zomer werden tientallen stewards en stewardessen van de KLM omgeschoold via de Nationale Zorgklas om mee te helpen in de zorg. Barbara Lanooij was één van hen. “Ik dacht, dit is mijn kans".

Duizenden Nederlanders melden zich aan om te helpen in de zorg!

Nadat Minister De Jonge vorige week in zijn Kamerbrief benoemde dat de Nationale Zorgklas zou opschalen naar het trainen van 1.000 deelnemers per week, is De Nationale Zorgklas druk bezig geweest om alle aanmeldingen te behappen.

Recruiter Branca van Swinderen: "De Nationale Zorgklas bood ons een passende oplossing"

Te midden van de corona crisis werd Branca van Swinderen van Stichting Eykenburg gebeld met de vraag of zij nieuwe medewerkers wou plaatsen, geschoold vanuit de Nationale Zorgklas. Haar antwoord? ‘Hoeveel kan ik er krijgen?’.

Bied uw vrijwilligers vrijwel kosteloos een online training aan

De Nationale Zorgklas biedt vrijwilligers een unieke online training aan om versneld kennis te nemen van relevante thema’s in en rondom de zorg, zoals: COVID-19, basiszorg, hospitality en omgaan met zorgvragers.

Veel behoefte aan extra handen voor de zorg door tweede golf

De tweede coronagolf lijkt een feit. In het voorjaar gingen veel zorgprofessionals extra werken. Nu verwachten we dat meer mensen thuisblijven. Dat komt omdat we meer testen, omdat mensen moe zijn en omdat we ons als samenleving...

Online opleidingsplatform De Nationale Zorgklas is live!

Op 20 april is De Nationale Zorgklas live gegaan. In een kort tijdsbestek is dit landelijke opleidingsplatform ingericht om medewerkers volledig online en binnen een week te kunnen scholen tijdens de coronacrisis.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring