Opleidingsaanbod

De Nationale Zorgklas lanceert per 2024 een uniek lidmaatschap waarin zorgorganisaties, docenten en opleiders toegang krijgen tot erkende mbo-certificaten en trainingen. In onderstaand overzicht is zichtbaar welke opleidingen beschikbaar worden voor onze leden. Gedurende 2024 wordt het aanbod continu aangevuld met nieuwe mbo-certificaten en trainingen, op basis van wensen uit het werkveld. Leden hebben exclusieve toegang tot de opleidingen, updates en innovatieve oplossingen voor flexibel leren in de zorg.

Group 2

Ondersteuning thuis C0024

De deelnemer wordt opgeleid tot de nieuwe medewerker ondersteuning thuis. Deze is niet alleen inzetbaar voor hulp bij de huishouding, maar kan ook laagcomplexe werkzaamheden uitvoeren in de persoonlijke verzorging.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 2

Voorbereiden van ondersteunende begeleiding en zorg C0079

De deelnemer leert specifieke kennis en vaardigheden om dienstverlenende taken in een zorgorganisatie uit te kunnen voeren, zoals voorbereidende en administratieve werkzaamheden, assisteren bij voorraadbeheer en evalueren van de werkzaamheden.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 2

Ondersteunen bij wonen en welbevinden C0033

De deelnemer leert specifieke kennis en vaardigheden aan die nodig zijn om ondersteunende werkzaamheden bij wonen en welbevinden van ouderen in zorginstellingen correct uit te voeren.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 2

Individuele basiszorg verlenen C0039

De deelnemer leert zorgondersteunende werkzaamheden die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van de (kwetsbare) zorgvrager. Zo kan de deelnemer straks zorgondersteunende werkzaamheden goed en verantwoord uitvoeren.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 2

Verpleegtechnisch handelen C0106

De deelnemer leert onderdelen uit de kwalificatie Verzorgende-IG die gaan over het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen bij individuele zorgvragers. Bijvoorbeeld het controleren van de gezondheidssituatie en de psychische gesteldheid van de zorgvrager.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 3

Zorgplan ontwikkelen C0109

De deelnemer leert onderdelen uit de kwalificatie Verzorgende IG waarin het opstellen van een individueel plan voor de zorgvrager centraal staat. Goede communicatie met overleg en betrekken van het netwerk van de zorgvrager zijn onderdelen die aan bod komen.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 Niveau 3

Basis voor deskundige zorg C0054

De deelnemer doet kennis op van hygiëne, ARBO, anatomie en fysiologie en van vitale functies. Hiermee kunnen zij de zorgvrager ondersteunen bij de regievoering over wonen en huishouden en directe persoonlijke verzorging verlenen.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 3

Individuele zorg verlenen C0053

De deelnemer leert onderdelen uit de kwalificatie Verzorgende IG waarin het bieden van individuele zorg aan de zorgvrager (met name de ouderenzorg) centraal staan. Denk aan het uitvoeren van zorg-/begeleidingstaken, afstemmen met betrokkenen en meer.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 3

Creëren van een optimale woon- en leefomgeving voor de zorgvrager C0052

De deelnemer leert onderdelen uit de kwalificatie Verzorgende IG waarbij het creëren van een optimale woon- en leefomgeving voor de zorgvrager (met name in de ouderenzorg) centraal staat.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 3

Ondersteunen bij participatie, wonen en huishouden in de maatschappelijke zorg C0100

De deelnemer leert hoe de zorgvrager te ondersteunen bij wonen en huishouden en bij participatie. Het gaat om het vinden van een balans tussen participatie, zelfregie en de mogelijkheden van de zorgvrager.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 3

Individuele ondersteuning en zorg in de maatschappelijke zorg C0098

De deelnemer verkrijgt specifieke kennis en vaardigheden die nodig zijn om een individuele cliënt in de maatschappelijke zorg te ondersteunen in de persoonlijke verzorging, rondom het wonen en verzorgen van het huishouden en bij de dagbesteding.

mbo-certificaat
CREBO CREBO Erkend
Line 5 niveau 3

Helpen in de zorgorganisatie

Deze training is erop gericht om deelnemers te stimuleren en te professionaliseren, zodat ze goed voorbereid in de ouderenzorg kunnen werken. Deelnemers leren hoe zij de zorgverlener helpen met taken waarbij zij weinig in contact komen met de cliënt.

Training
clock-svgrepo-com (1) 3,5 dag

Huiskamerbegeleider

In deze training leren deelnemers de basiskennis over het werken met ouderen. Onder andere het opvolgen van instructies en procedures en hygiënisch werken komen in deze training aan bod.

Training
clock-svgrepo-com (1) 3,5 dag

Ondersteunend zorgverlener

Deze training is bedoeld voor mensen die niet eerder in de zorgsector hebben gewerkt. Deelnemers leren hoe zij zorgverleners het beste kunnen ondersteunen met taken zoals koffie schenken, praatjes maken met cliënten, activiteiten organiseren en meer.

Training
clock-svgrepo-com (1) 3,5 dag

Begeleider zorgverlener

Deze training is erop gericht om medewerkers te stimuleren en te professionaliseren zodat zij goed voorbereid (weer) in de ouderenzorg kunnen werken. Deelnemers leren over het bieden van ADL-zorg en het begeleiden van zorgvragers.

Training
clock-svgrepo-com (1) 3,5 dag

Meld je aan!

Het Leerportaal van de Nationale Zorgklas opent in 2024. Je kunt je nu al aanmelden voor een lidmaatschap via dit formulier. Zo ontvang je updates en informatie over het NZK Leerportaal en zodra deze opent, ben jij hier als eerste van op de hoogte! Meld je nu aan:

Een landelijke samenwerking

Het opleidingsplatform van de Nationale Zorgklas is een samenwerking van opleiders en zorgorganisaties uit heel Nederland.