Mbo-certificaten:
Individuele basiszorg verlenen niveau 2

Binnen 4 maanden een erkend mbo-certificaat op zak

Je werk in de zorg: Het begeleiden en verzorgen van cliënten, koffie schenken, een praatje maken met de cliënten, het bereiden en serveren van maaltijden, opruimen en schoonmaken. Je helpt actief mee bij ondersteunende taken in een zorgorganisatie. Zo zorg je er samen met het zorgpersoneel voor dat de organisatie blijft draaien!

schedule 4 maanden opleiding
school Combinatie online leren en praktijkoefeningen
verified Landelijk erkend mbo-certificaat
euro_symbol Kosteloos
Meld je direct aan keyboard_arrow_down

Wat is het: Binnen 4 maanden word je onder leiding van een vakdocent opgeleid tot individuele basiszorg verlener. Je gaat aan de slag met 10 trainingsmodules van 3 uur, praktijkopdrachten in de zorgorganisatie en huiswerkopdrachten. Dit mbo-certificaat heeft een studiebelasting van gemiddeld 6 uur per week en heeft een doorlooptijd van 3 á 4 maanden.

Voor wie: Werk je al bij een zorgorganisatie of heb je een werkgever gevonden die met jou verder wilt? Vind je het leuk om cliënten te helpen, en een verschil te maken in hun dag? Wil je het zorgpersoneel ontlasten en op dagelijkse basis ondersteuning bieden in een zorgorganisatie? Wil je een landelijk erkend mbo-certificaat halen? Dan is deze opleiding een goede keuze voor jou.

Overzicht


Nederland heeft dringend extra hulp nodig in de zorgsector. Daarom heeft de Nationale Zorgklas in samenwerking met opleiders uit heel het land speciale mbo-certificaten ontwikkeld. Deze opleiding Individuele basiszorg verlenen op niveau 2 levert jou als deelnemer een erkend mbo-certificaat op. Hiermee kun je snel helpen in de zorg!

In deze opleiding word je binnen 4 maanden klaargestoomd om aan de slag te gaan in de zorg. In de online leeromgeving ga je met maximaal 15 andere deelnemers aan de slag onder leiding van een vakdocent.

Je werkt online, krijgt wekelijks live 'les' en via de leeromgeving kun je op laagdrempelige wijze in contact blijven met de andere deelnemers en de docent. Je leert in 10 modules alle vaardigheden die nodig zijn voor jouw werk als individuele basis zorgverlener. Daarnaast doe je praktijkopdrachten bij jouw zorgorganisatie en eindig je het opleidingstraject met een officieel examen.

Het programma is persoonlijk, aangenaam en verbindend met de werkpraktijk.

Het opleidingsprogramma

In dit schema zie je hoe het opleidingsprogramma eruitziet:

Leereenheid individuele basiszorg verlenen niveau 2


Te doorlopen stappen

Via onderstaand formulier kun jij jezelf of een medewerker aanmelden voor het mbo-certificaat Individuele basiszorg verlenen op niveau 2. Zodra de aanmelding is ontvangen, sturen wij deze door naar de opleidingspartner van jouw voorkeur. Deze neemt binnen 7 werkdagen contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

Na de opleiding

Na het doorlopen van het volledige trainingstraject, word je geëxamineerd. Als je het examen succesvol afrondt, behaal je een mbo-certificaat met civiel effect. Dit betekent dat je certificaat wordt geregistreerd in DUO en in heel Nederland erkend wordt als officieel deeldiploma.

Specifieke kennis en werkzaamheden

Welke specifieke werkzaamheden kun je straks uitvoeren, en over welke kennis beschik je? Bekijk het in dit handige schema:

Kennis en werkzaamheden individuele basiszorg verlenen niveau 2

Meer weten?

Wil je meer informatie over de opleiding? Klik hier om het leaflet te bekijken.

Modules

In drie tot vier maanden tijd ga je aan de slag met 10 online modules van 3 uur. Iedere week wordt een nieuwe module behandeld en krijg je aansluitende huiswerkopdrachten mee. De wekelijkse studielast is gemiddeld zes uur.

Module 1:

Leren in de online leeromgeving

Module 2:

Persoonsgerichte zorg

Module 3:

Methodisch werken

Module 4:

Corona

Module 5:

Bewegen en mobiliteit

Module 6:

Uiterlijke en Persoonlijke verzorging

Module 7:

Voeding en veiligheid

Module 8:

Reflecteren op praktijk en theorie

Module 9:

Risico's signaleren en rapporteren

Module 10:

Lerende professional

Wat heb je nodig?

Toelatingseisen

Wil jouw zorgorganisatie een werknemer, vrijwilliger of stagiair opgeven voor dit mbo-certificaat? Of wil jij jezelf opgeven voor deelname? Bekijk dan eerst onderstaande randvoorwaarden. Indien aan deze voorwaarden kan worden voldaan, ontvangen wij graag de aanmelding!


Voorwaarden met betrekking tot de werkgever
• De deelnemer is in ieder geval reeds twee weken in dienst bij een werkgever, of werkzaam als stagiair of vrijwilliger.
• De werkgever is bereid om de deelnemer door middel van een werkbegeleider te begeleiden gedurende het opleidingstraject.
• De deelnemer wordt aangemeld bij de Nationale Zorgklas via een werkgever.
• Om een goed leerrendement te behalen is het advies om de deelnemers bij de start van de opleiding minimaal twee weken boventallig te zetten, en boventallig te laten zijn in de weken van de praktijkopdrachten.


Voorwaarden met betrekking tot de deelnemer
• Voor het mbo-certificaat op niveau 2 dient de deelnemer minimaal in het bezit te zijn van een VMBO-diploma (BB)

Technische randvoorwaarden

Omdat deze opleiding deels online plaatsvindt is het essentieel om over een laptop of PC te beschikken met een goede internetverbinding. We verwachten ook dat deelnemers over een gemiddelde mediavaardigheid beschikken.

De volgende technische randvoorwaarden gelden voor deelname:

De deelnemer heeft een PC of laptop met:

  • Windows 10 of macOS 10.13 of nieuwer
  • Recente updates geïnstalleerd
  • Ingebouwde webcam of aangesloten webcam
  • Werkende audio, headset of oortjes
  • Microsoft Office Word en daar ook mee kunnen werken


De deelnemer heeft een goed bijgewerkte smartphone (laatste updates geïnstalleerd en niet ouder dan 3 à 4 jaar)

De deelnemer heeft een goede internetverbinding. Wil je weten of je een goede verbinding hebt? Doe de werkplekcheck: klik hier.

Ervaringen


Bekijk het verhaal
van Barbara

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"Ik stond te springen om aan de slag te gaan"
Barbara Lanooij
Stewardess KLM
Bekijk het verhaal
van Branca

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"De Nationale Zorgklas bood ons een passende oplossing"
Branca van Swinderen
Recruiter Stichting Eykenburg

Meld je aan voor Individuele basiszorg verlenen niveau 2!

Wil jij medewerkers aanmelden voor het mbo-certificaat 'Individuele basiszorg verlenen' op niveau 2? Vul onderstaand formulier in, dan neemt de opleider zo snel mogelijk contact met je op!