Recruiter Branca van Swinderen: "De Nationale Zorgklas bood ons een passende oplossing"

Two adult women beside each other 3768114

Geplaatst: 20 okt. 2020

Categorie: label story

Een kijkje in de keuken van de Nationale Zorgklas

Al vijf jaar werkt Branca van Swinderen bij Stichting Eykenburg in Den Haag. Dat het personeelstekort een terugkerend struikelblok is, weet zij als geen ander. Als recruiter wordt zij hier dagelijks mee geconfronteerd. Te midden van de corona crisis werd Branca gebeld met de vraag of zij nieuwe medewerkers wou plaatsen bij Eykenburg, geschoold vanuit de Nationale Zorgklas. Haar antwoord? ‘Hoeveel kan ik er krijgen?’.

Branca van Swinderen

Branca van Swinderen werkt als recruiter
voor ouderenzorgorganisatie Stichting Eykenburg in Den Haag.

Branca: ‘idealiter waren er meteen 25 nieuwe medewerkers via de Nationale Zorgklas bij Eykenburg aan de slag gegaan, maar helaas was dit nog niet mogelijk. Uiteraard waren wij vooral erg blij met alle extra handen die wij konden krijgen. Het was een zware tijd en alle hulp was - en is nog steeds - welkom’. In augustus 2020 was het dan zo ver. Toen stapten twee KLM-werknemers bij Eykenburg binnen. Vanwege de corona crisis kon KLM hen geen werk bieden en kozen zij voor omscholing via de Nationale Zorgklas.

Dankbaar werk

Branca liet hen starten op de afdeling van de welzijnsactiviteiten. ‘Op deze manier maakten zij direct kennis met de warme en zo dankbare kant van het vak. Middels wandelingen, koken, spelletjes en het maken van een praatje, leerden zij onze cliënten goed kennen. Deze activiteiten hebben een enorme impact op hun welzijn en het legt meteen hun dankbaarheid bloot.’

De nieuwe gezichten pasten zich, ondanks de compleet andere werkachtergrond, snel aan. Hun jarenlange werkervaring, hoge opleidingsniveau en professionaliteit hielpen bij een vlotte integratie binnen Eykenburg. Branca: ‘De Nationale Zorgklas bood ons een laagdrempelige manier om enthousiaste professionals gemakkelijk in te laten stromen. Ik zou andere zorgorganisaties zeker aanraden om van deze unieke mogelijkheid gebruik te maken.’

Een passende oplossing

Branca vond de plaatsing van nieuwe medewerkers via de Nationale Zorgklas allesbehalve spannend: ‘We wilden vooral nieuwe mensen hebben en waren op zoek naar een passende oplossing. De Nationale Zorgklas bood een antwoord en heeft aan onze verwachtingen voldaan.’ Inmiddels heeft één van de geplaatste medewerkers haar overeenkomst met Eykenburg verlengd. Samen met Branca onderzoekt zij momenteel de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen binnen de zorg via een vervolgopleiding. Zo kan zij nóg meer bijdragen aan de zorg in Nederland.

De Nationale Zorgklas is blij met de ervaringen als die van Branca. Het illustreert dat een training en plaatsing via de Nationale Zorgklas meer medewerkers oplevert én hen kan enthousiasmeren om zich verder te laten scholen. Zo kunnen we stap voor stap samen de arbeidskrapte in de zorg verminderen. Doe jij ook mee?

Neem makkelijk contact met ons op via info@nationalezorgklas.nl indien je vragen hebt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring