Online Training:
Ondersteunend Zorgverlener

Snel én verantwoord (nieuwe) medewerkers opleiden om te helpen in de zorgorganisatie!

Het werk in de zorg: Het begeleiden en verzorgen van cliënten, koffie schenken, een praatje maken met de cliënten, het bereiden en serveren van maaltijden, opruimen en schoonmaken. De Ondersteunend Zorgverlener helpt actief mee bij ondersteunende taken in een zorgorganisatie. Zo blijft de organisatie draaien!

schedule 3,5 dag online training
euro_symbol € 484,- (incl. btw)
Direct medewerkers aanmelden keyboard_arrow_down

Wat is het: In deze Online Training worden deelnemers in drieënhalve dag via een interactief, online lesprogramma klaargestoomd om te ondersteunen in de zorg. Het trainingsprogramma wordt tijdens vier opeenvolgende dagen gegeven (bijvoorbeeld van maandag t/m donderdag) onder leiding van een vakdocent. Samen met maximaal 15 andere deelnemers krijgen deelnemers in zeven modules de kennis aangeleerd die nodig is om te werken in de zorg.

Voor wie: Deze Online Training is voor (nieuwe) medewerkers bij zorgorganisaties die een basisintroductie vergen over werken in de zorg. Na het volgen van de training kunnen zij het zorgpersoneel ontlasten en op dagelijkse basis ondersteuning bieden in een zorgorganisatie. Het is momenteel alleen mogelijk voor werkgevers om deelnemers aan te melden voor deze online training.

Overzicht


Deze Online Training is speciaal ontworpen voor het snel én verantwoord trainen van mensen die willen helpen in de zorg. Het lesprogramma kan gevolgd worden door (nieuwe) medewerkers van zorgorganisaties. Momenteel kan alleen een werkgever deelnemers aanmelden voor deze training.

In de Online Training 'Ondersteunend Zorgverlener' worden deelnemers binnen vier dagen klaargestoomd om verantwoord te kunnen helpen in de zorg. In onze online leeromgeving gaan zij met maximaal 15 andere deelnemers aan de slag onder leiding van een vakdocent. Zij werken online, krijgen dagelijks live 'les' en via de leeromgeving kunnen zij op laagdrempelige wijze in contact blijven met de andere deelnemers en de docent. Uiteindelijk leren zij in 7 modules alle basisvaardigheden die nodig zijn voor werken in de zorg.

Het programma is persoonlijk, aangenaam en verbindend met de werkpraktijk. Wil jij jouw medewerkers professionaliseren op een manier waarbij werksituaties omgezet worden naar leersituaties? Dan is deze Online Training de uitkomst!

Bekijk hier ook onze video over de Online Training:

De rol van de Ondersteunend Zorgverlener in de praktijk

De kern van de rol is het ondersteunen van zorgverleners. Hierbij kun je denken aan het klaarleggen van materialen, het voorbereiden en begeleiden bij maaltijden, koffie schenken, het opruimen van spullen, het doen van kleine activiteiten als de krant lezen, opruimen of dingen ophalen of wegbrengen. De ondersteunend zorgverlener werkt veelal in opdracht of aan de hand van een werkopdracht van een zorgverlener. Hij of zij zal geen algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL) zorg verlenen, maar kan wel ondersteuning bieden bij ADL zorg. Het zorgleefplan wordt niet door de ondersteunend zorgverlener ingevuld, maar hij/zij kan het wel lezen en begrijpen. De richtlijnen van hygiëne bij het schoonmaken worden gevolgd. Wanneer er signalen zijn, bijvoorbeeld van onveilige situaties, kan de ondersteunend zorgverlener deze doorgeven aan de zorgverlener.

Te doorlopen stappen

Via onderstaand formulier kunnen aanmeldingen voor de Online Training worden doorgegeven. Let op: individuele deelnemers kunnen zichzelf niet aanmelden. De werkgever dient de aanmelding voor de medewerker(s) te voltooien. Zodra wij de aanmelding hebben ontvangen, sturen wij een uitnodiging voor een intakegesprek met de deelnemer(s). In deze intake zal één van onze experts kennismaken en kijken of inderdaad gestart kan worden met de Online Training.

Kwaliteitsgarantie Nationale Zorgklas

Bij de Nationale Zorgklas staat kwaliteit hoog in het vaandel. Achter de schermen werken het programmamanagement en het bestuur van de Nationale Zorgklas hard om de beste dienstverlening voor onze deelnemers, werkgevers en opleiders te garanderen. Klik hier om onze kwaliteitsgarantie te lezen.

Subsidieer training via SectorplanPlus

Om de kosten van deze online training te dekken, is het voor jouw organisatie wellicht mogelijk om gebruik te maken van de SectorplanPlus subsdie. Lees dit artikel voor meer informatie. Indien je hier vragen over hebt, kun je het beste direct contact opnemen met jouw regioprojectleider bij SectorplanPlus. Hij of zij vertelt je alles over de voorwaarden en werkwijze. Klik hier voor de contactenlijst van SectorplanPlus!

Modules

Module 1:

Leren in de online leeromgeving

Module 2:

Ondersteuning bieden in de zorg

Module 3:

Veilige zorg en COVID-19

Module 4:

Omgaan met de zorgvrager

Module 5:

Ondersteuning bieden bij activiteiten

Module 6:

Ondersteuning bieden bij zelfstandig functioneren

Module 7:

Hospitality

Wat heb je nodig?

Omdat deze training volledig online plaatsvindt is het essentieel dat deelnemers over een laptop of PC beschikken met een goede internetverbinding. We verwachten ook dat deelnemers over een gemiddelde mediavaardigheid beschikken.

De volgende randvoorwaarden gelden voor deelname:

Je hebt een PC of laptop met:

  • Windows 10 of macOS 10.13 of nieuwer
  • Recente updates geïnstalleerd
  • Ingebouwde webcam of aangesloten webcam
  • Werkende audio, headset of oortjes
  • Microsoft Office Word en daar ook mee kunnen werken


De deelnemer heeft een goed bijgewerkte smartphone (laatste updates geïnstalleerd en niet ouder dan 3 à 4 jaar)

De deelnemer heeft een goede internetverbinding. Wil je weten of je een goede verbinding hebt? Doe de werkplekcheck: klik hier.

Ervaringen


Bekijk het verhaal
van Esdras

Lees meer keyboard_arrow_right
label nieuws
label story
"Ik help met aankleden, het opstarten van de dag en ik maak een praatje met de cliënten, doe een afwas, of zet een lekker kopje koffie. Het werk is elke dag anders"
Esdras
Oud-deelnemer Nationale Zorgklas
Bekijk het verhaal
van Barbara

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"Ik stond te springen om aan de slag te gaan"
Barbara Lanooij
Stewardess KLM
Bekijk het verhaal
van Branca

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"De Nationale Zorgklas bood ons een passende oplossing"
Branca van Swinderen
Recruiter Stichting Eykenburg

Medewerker(s) aanmelden voor de Online Training Ondersteunend Zorgverlener

Wil jij medewerkers aanmelden voor de Online Training Ondersteunend Zorgverlener? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!

Let op! Alleen een werkgever kan deelnemers aanmelden voor deze training!