Online Training:
Ondersteunend Zorgverlener

Speciaal voor vrijwilligers en/of vakantiekrachten!

Het werk in de zorg: Het begeleiden en verzorgen van cliënten, koffie schenken, een praatje maken met de cliënten, het bereiden en serveren van maaltijden, opruimen en schoonmaken. De vrijwilliger of vakantiekracht helpt actief mee bij ondersteunende taken in een zorgorganisatie. Zo blijft de organisatie draaien!

schedule 3,5 dag online training
euro_symbol Kosteloos
Meld je direct aan keyboard_arrow_down

Wat is het: In deze Online Training worden vrijwilligers en/of vakantiekrachten in drieënhalve dag via een interactief, online lesprogramma klaargestoomd om aan de slag te gaan in de zorg. Het trainingsprogramma wordt tijdens vier opeenvolgende dagen gegeven (bijvoorbeeld van maandag t/m donderdag) onder leiding van een vakdocent. Samen met maximaal 15 andere deelnemers krijgen deelnemers in zeven modules de kennis aangeleerd die nodig is om te werken in de zorg.

Voor wie: Deze Online Training is voor vrijwilligers en/of vakantiekrachten die willen helpen in de zorg. Na het volgen van de training kunnen zij het zorgpersoneel ontlasten en op dagelijkse basis ondersteuning bieden in een zorgorganisatie. Het is momenteel helaas niet mogelijk om jezelf zonder werkgever voor deze training aan te melden.

Overzicht


Onze Online Training is speciaal ontworpen voor het snel én verantwoord trainen van mensen die willen helpen in de zorg. Het lesprogramma is ontwikkeld voor vrijwilligers, vakantiekrachten, of andere medewerkers die geen achtergrond hebben in de zorg. Of behoefte hebben aan een opfriscursus.

In de Online Training 'Ondersteunend Zorgverlener' worden deelnemers binnen vier dagen klaargestoomd om verantwoord te kunnen helpen in de zorg. In onze online leeromgeving gaan zij met maximaal 15 andere deelnemers aan de slag onder leiding van een vakdocent. Zij werken online, krijgen dagelijks live 'les' en via de leeromgeving kunnen zij op laagdrempelige wijze in contact blijven met de andere deelnemers en de docent. Uiteindelijk leren zij in 7 modules alle basisvaardigheden die nodig zijn voor werken in de zorg.

Het programma is persoonlijk, aangenaam en verbindend met de werkpraktijk. Wil jij jouw vrijwilligers en/of vakantiekrachten professionaliseren op een manier waarbij werksituaties omgezet worden naar leersituaties? Dan is deze Online Training de uitkomst!

Bekijk hier ook onze video over de Online Training:

De rol van de Ondersteunend Zorgverlener in de praktijk

De kern van de rol is het ondersteunen van zorgverleners. Hierbij kun je denken aan het klaarleggen van materialen, het voorbereiden en begeleiden bij maaltijden, koffie schenken, het opruimen van spullen, het doen van kleine activiteiten als de krant lezen, opruimen of dingen ophalen of wegbrengen. De ondersteunend zorgverlener werkt veelal in opdracht of aan de hand van een werkopdracht van een zorgverlener. Hij of zij zal geen algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL) zorg verlenen, maar kan wel ondersteuning bieden bij ADL zorg. Het zorgleefplan wordt niet door de ondersteunend zorgverlener ingevuld, maar hij/zij kan het wel lezen en begrijpen. De richtlijnen van hygiëne bij het schoonmaken worden gevolgd. Wanneer er signalen zijn, bijvoorbeeld van onveilige situaties, kan de ondersteunend zorgverlener deze doorgeven aan de zorgverlener.

Te doorlopen stappen

Via onderstaand formulier kun jij jezelf of medewerkers opgeven voor de Online Training. Deelnemers dienen een werkgever te hebben. Zodra wij de aanmelding hebben ontvangen, sturen wij een uitnodiging voor een intakegesprek met de deelnemer(s). In deze intake zal één van onze experts kennismaken en kijken of inderdaad gestart kan worden met de Online Training.

Modules

In 3,5 dag tijd volgen deelnemers verschillende modules tijdens de Online Training. De trainingsdagen zijn opeenvolgend. Zij dienen dus 3,5 dag achtereen 'vrij' te hebben om de Online Training te kunnen volgen. Zij gaan aan de slag met de volgende modules:

Module 1:

Leren in de online leeromgeving

Module 2:

Ondersteuning bieden in de zorg

Module 3:

Veilige zorg en COVID-19

Module 4:

Omgaan met de zorgvrager

Module 5:

Ondersteuning bieden bij activiteiten

Module 6:

Ondersteuning bieden bij zelfstandig functioneren

Module 7:

Hospitality

Eerstvolgende trainingen

Startdatums

Wat heb je nodig?

Omdat deze training volledig online plaatsvindt is het essentieel dat deelnemers over een laptop of PC beschikken met een goede internetverbinding. We verwachten ook dat deelnemers over een gemiddelde mediavaardigheid beschikken.

De volgende randvoorwaarden gelden voor deelname:

Je hebt een PC of laptop met:

  • Windows 10 of macOS 10.13 of nieuwer
  • Recente updates geïnstalleerd
  • Ingebouwde webcam of aangesloten webcam
  • Werkende audio, headset of oortjes
  • Microsoft Office Word en daar ook mee kunnen werken


Je hebt een goed bijgewerkte smartphone (laatste updates geïnstalleerd en niet ouder dan 3 à 4 jaar)

Je hebt een goede internetverbinding. Wil je weten of je een goede verbinding hebt? Doe de werkplekcheck: klik hier.

Ervaringen


Bekijk het verhaal
van Barbara

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"Ik stond te springen om aan de slag te gaan"
Barbara Lanooij
Stewardess KLM
Bekijk het verhaal
van Branca

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"De Nationale Zorgklas bood ons een passende oplossing"
Branca van Swinderen
Recruiter Stichting Eykenburg

Aanmelden voor de Online Training Ondersteunend Zorgverlener

Wil jij jezelf of een medewerker aanmelden voor de Online Training Ondersteunend Zorgverlener? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!

Let op! Alleen vrijwilligers of vakantiekrachten die een werkgever hebben, kunnen aangemeld worden voor de Online Training. Helaas zijn aanmeldingen voor mensen zonder werkgever momenteel niet mogelijk.

Wij kunnen alleen mensen trainen die als vakantiekracht, vrijwilliger of als medewerker bij een zorgorganisatie werken. Heb jij geen zorgwerkgever? Dan kunnen wij je op dit moment helaas niet trainen.