Online Training:
Begeleidend Zorgverlener

Leid (nieuwe) medewerkers snel én verantwoord op om te helpen in de zorgorganisatie!

Het werk in de zorg: Zorgvragers begeleiden, ADL-handelingen verrichten, de Begeleidend Zorgverlener werkt zelfstandig aan de hand van de zorgleefplan en biedt verantwoorde en veilige zorg op basis van methodisch werken. Zo blijft de organisatie draaien!

schedule 3,5 dag online training
euro_symbol € 484,- incl. btw
Meld je direct aan keyboard_arrow_down

Wat is het: Deze Online Training is speciaal ontworpen voor mensen die (weer) willen helpen in de zorg en al ervaring in de zorg hebben. Het trainingsprogramma wordt tijdens vier opeenvolgende dagen gegeven (bijvoorbeeld van maandag t/m donderdag) onder leiding van een vakdocent. Samen met maximaal 15 andere deelnemers krijgen deelnemers in zeven modules de kennis aangeleerd die nodig is om te werken in de zorg.

Voor wie: Het Online Trainingsprogramma Begeleidend Zorgverlener is bedoeld voor mensen die een diploma hebben gerelateerd aan de zorg op MBO niveau 3-4. Naast dit behaalde diploma gaan we ervan uit dat de deelnemer in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 maanden in de zorg heeft gewerkt. Het is momenteel helaas niet mogelijk om jezelf zonder werkgever voor deze training aan te melden.

Overzicht


Onze Online Training is speciaal ontworpen voor het snel én verantwoord trainen van mensen die (weer) willen helpen in de zorg. Het lesprogramma is ontwikkeld voor (nieuwe) medewerkers die een achtergrond hebben in de zorg. Zij hebben kennis en ervaring in de zorg en missen op dit moment actuele kennis en vaardigheden, bijvoorbeeld over methodisch werken, zorgtechnologie, het digitale dossier, hulpmiddelen of over toegenomen multiproblematiek en gedragsproblematiek. Deze Online Training is de uitgelezen mogelijkheid voor hen om deze kennis snel en adequaat bij te spijkeren.

In de Online Training 'Begeleidend Zorgverlener' worden deelnemers binnen vier dagen klaargestoomd om verantwoord (weer) te kunnen helpen in de zorg. In onze online leeromgeving gaan zij met maximaal 15 andere deelnemers aan de slag onder leiding van een vakdocent. Zij werken online, krijgen dagelijks live 'les' en via de leeromgeving kunnen zij op laagdrempelige wijze in contact blijven met de andere deelnemers en de docent. Uiteindelijk leren zij in 7 modules alle basisvaardigheden die nodig zijn voor werken in de zorg.

Het programma is persoonlijk, aangenaam en verbindend met de werkpraktijk. Wil jij jouw medewerkers professionaliseren op een manier waarbij werksituaties omgezet worden naar leersituaties? Dan is deze Online Training de uitkomst!

Bekijk hier ook onze video over de Online Training:

De rol van de Ondersteunend Zorgverlener in de praktijk

De kern van de rol van Begeleidend Zorgverlener is het bieden van ADL-zorg en het begeleiden van zorgvragers. De medewerker werkt zelfstandig aan de hand van het zorgleefplan, waarbij wensen en behoeften van zorgvragers op het gebied van zorg en welzijn centraal staan. Hij of zij biedt verantwoorde en veilige zorg op basis van methodisch werken en rapporteert hierover. Veranderende- en crisissituaties zijn de medewerker niet onbekend en in die gevallen weet hij of zij de juiste hulp in te schakelen - ook bij terminale zorg. De relevante en actuele wetgeving, hygiënevoorschriften en richtlijnen die passen bij de werkzaamheden worden gevolgd.

Te doorlopen stappen

Via onderstaand formulier kun jij medewerkers opgeven voor de Online Training. Deelnemers dienen een werkgever te hebben. Zodra wij de aanmelding hebben ontvangen, sturen wij een uitnodiging voor een intakegesprek met de deelnemer(s). In deze intake zal één van onze experts kennismaken en kijken of inderdaad gestart kan worden met de Online Training.

Modules

In 3,5 dag tijd volgen deelnemers verschillende modules tijdens de Online Training. De trainingsdagen zijn opeenvolgend. Zij dienen dus 3,5 dag achtereen 'vrij' te hebben om de Online Training te kunnen volgen. Zij gaan aan de slag met de volgende modules:

Module 1:

Leren in de online leeromgeving

Module 2:

Methodisch werken

Module 3:

Veilige zorg en COVID-19

Module 4:

Basiszorg

Module 5:

Wet- en regelgeving

Module 6:

Verpleegtechnische handelingen

Module 7:

Hospitality

Eerstvolgende trainingen

Startdatums

Wat heb je nodig?

Omdat deze training volledig online plaatsvindt is het essentieel dat deelnemers over een laptop of PC beschikken met een goede internetverbinding. We verwachten ook dat deelnemers over een gemiddelde mediavaardigheid beschikken.

De volgende randvoorwaarden gelden voor deelname:

Je hebt een PC of laptop met:

  • Windows 10 of macOS 10.13 of nieuwer
  • Recente updates geïnstalleerd
  • Ingebouwde webcam of aangesloten webcam
  • Werkende audio, headset of oortjes
  • Microsoft Office Word en daar ook mee kunnen werken


Je hebt een goed bijgewerkte smartphone (laatste updates geïnstalleerd en niet ouder dan 3 à 4 jaar)

Je hebt een goede internetverbinding. Wil je weten of je een goede verbinding hebt? Doe de werkplekcheck: klik hier.

Ervaringen


Bekijk het verhaal
van Peter

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"Doe mee, start met de online training en ga na of het iets voor je is. Toon initiatief, schrijf organisaties aan en breng jouw handen naar de zorg."
Peter
Oud-deelnemer Online Training Nationale Zorgklas
Bekijk het verhaal
van Barbara

Lees meer keyboard_arrow_right
label story
"Ik stond te springen om aan de slag te gaan"
Barbara Lanooij
Stewardess KLM
Bekijk het verhaal
van Esdras

Lees meer keyboard_arrow_right
label nieuws
label story
"Ik help met aankleden, het opstarten van de dag en ik maak een praatje met de cliënten, doe een afwas, of zet een lekker kopje koffie. Het werk is elke dag anders"
Esdras
Oud-deelnemer Nationale Zorgklas

Aanmelden voor de Online Training Begeleidend Zorgverlener

Wil jij medewerkers aanmelden voor de Online Training Begeleidend Zorgverlener? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!

Let op! Wij kunnen alleen aanmeldingen van zorgorganisaties aannemen, helaas kunnen individuen zonder werkgever deze Online Training momenteel niet volgen.