Ik ben een zorgwerkgever

Dit betekent De Nationale Zorgklas voor jouw organisatie

De Nationale Zorgklas leidt extra hulpkrachten voor de zorg op een snelle, verantwoorde wijze op. Op deze pagina vind je als zorgwerkgever meer informatie over het inzetten van personeel via De Nationale Zorgklas.

Hoe vraag ik extra personeel aan?

De Nationale Zorgklas werkt nauw samen met het landelijke initiatief 'Extra Handen voor de Zorg'. Als werkgever in de zorg kun je bij hen kenbaar maken dat je vraag hebt naar extra zorgpersoneel tijdens deze coronacrisis en voor welke werkzaamheden je hen zou willen inzetten. Extra Handen voor de Zorg kijkt dan op basis van het aanbod aan beschikbare extra hulpkrachten welke medewerkers er in jouw regio beschikbaar zijn. Via De Nationale Zorgklas ontvangen zij dan de essentiële kennis en richtlijnen om binnen jouw organisatie snel aan de slag te gaan.

Is inzetten van personeel via De Nationale Zorgklas verantwoord?

De huidige omstandigheden vragen om maatregelen die we nog niet eerder hebben hoeven nemen in Nederland. Daarom bieden we met De Nationale Zorgklas een versnelde toetreding tot werk in de zorg, ook voor mensen zonder eerdere professionele zorgervaring. Deze toetreding gebeurt echter op een verantwoorde wijze. Allereerst worden mensen die zich aanmelden door Extra Handen in de Zorg gescreend, waarna hen door vakdocenten via De Nationale Zorgklas de benodigde essentiële vaardigheden en kennis wordt bijgebracht.

Waarvoor kan ik via De Nationale Zorgklas geschoold personeel inzetten?

Dat hangt af van de trainingen die het personeel heeft gevolgd. Tijdens het plaatsingsproces zal Extra Handen voor de Zorg de benodigde vaardigheden afstemmen met de door de zorgwerkgever benodigde capaciteit.

Group of medical students at the hallway wearing face mask 3985158

Kan ik mijn huidige personeel via De Nationale Zorgklas ook bijscholen?

Niet altijd is het nodig om extra personeel in te schakelen, maar heb je vooral behoefte aan personeel met bepaalde kennis. In die gevallen kun je als zorgwerkgever via het Online Trainingsprogramma van De Nationale Zorgklas ook bestaand personeel van die benodigde aanvullende kennis en richtlijnen voorzien. Wanneer je personeel in aanmerking wilt laten komen voor een Online Training, vragen we je als zorgwerkgever om hen zichzelf via de pagina voor zorgprofessionals met een scholingsbehoefte aan te melden voor een intake.

Momenteel bieden we met onze Online Training kennis en richtlijnen op zorgniveau 1 en 2. Op korte termijn zullen we ook niveau 3 toevoegen aan ons trainingsaanbod.

Meld nu meerdere deelnemers tegelijk aan!

Wil je als werkgever meerdere deelnemers tegelijk aanmelden voor het online trainingsprogramma in de zorg? Dan kun je dat hieronder aangeven. Als werkgever kun je groepen deelnemers van 12 personen aanmelden voor de scholing van De Nationale Zorgklas. Vul je onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op voor de verdere aanmeldprocedure.