Ik ben een zorgwerkgever

Wat De Nationale Zorgklas voor jouw organisatie kan betekenen

De Nationale Zorgklas leidt extra hulpkrachten voor de zorg op een snelle, verantwoorde wijze op. Op deze pagina vind je meer informatie over het inzetten van personeel via De Nationale Zorgklas.

Hoe vraag ik extra personeel aan?

De Nationale Zorgklas werkt nauw samen met het landelijke initiatief 'Extra Handen voor de Zorg'. Als werkgever in de zorg kun je bij hen kenbaar maken dat je behoefte hebt aan extra zorgpersoneel. Je kunt hen ook gelijk laten weten welke werkzaamheden je hen zou willen inzetten. Extra Handen voor de Zorg kijkt dan op basis van het aanbod aan beschikbare extra hulpkrachten welke medewerkers er in jouw regio beschikbaar zijn. Via De Nationale Zorgklas ontvangen zij dan de essentiële kennis en richtlijnen om binnen jouw organisatie snel aan de slag te gaan.

Is inzetten van personeel via De Nationale Zorgklas verantwoord?

De huidige omstandigheden vragen om maatregelen die we nog niet eerder hebben hoeven nemen in Nederland. Daarom bieden we met De Nationale Zorgklas een versnelde toetreding tot werk in de zorg, ook voor mensen zonder eerdere professionele zorgervaring. Deze toetreding gebeurt uiteraard op een verantwoorde wijze. Allereerst worden mensen die zich aanmelden gescreend, waarna vakdocenten via De Nationale Zorgklas hen vervolgens de benodigde essentiële vaardigheden en kennis bijbrengen.

Waarvoor kan ik via De Nationale Zorgklas geschoold personeel inzetten?

Dat hangt af van de trainingen die het personeel heeft gevolgd. Zodra jouw organisatie contact opneemt met Extra Handen voor de Zorg, worden al jullie behoeften besproken en doen zij hard hun best om hier de geschikte handen aan te koppelen.

Meld nu meerdere deelnemers tegelijk aan!

Wil je als werkgever meerdere deelnemers tegelijk aanmelden voor het online trainingsprogramma in de zorg? Dan kun je dat hieronder aangeven. Vul je onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op voor de verdere aanmeldprocedure.