Sollicitatietips

Handige video's en artikelen

Man met laptop

Bereid jouw sollicitatie goed voor! Met de video's en artikelen op deze pagina wordt het een stuk makkelijker om zelfverzekerd aan jouw sollicitatieprocedure te beginnen.

Video's sollicitatiegesprek en motivatiebrief

Onderstaand vind je twee korte video's van de Universiteit Utrecht. Deze helpen jou om je sollicitatie goed voor te bereiden. Er worden handige tips gegeven en andere belangrijke onderdelen van het sollicitatieproces belicht.

Hoe bereid je je sollicitatiegesprek voor?

In deze video krijg je enkele handige tips over het voorbereiden van jouw sollicitatiegesprek. Oogcontact houden, je lichaamstaal en informatie over welke vragen vaak worden gesteld tijdens een sollicitatiegesprek. Je hoort het allemaal in deze video.

Duur: 3 minuten

Hoe schrijf je een aantrekkelijke motivatiebrief?

In deze video hoor je alles over hoe je jouw sollicitatiebrief het beste kunt opstellen. De brief is naast het CV het belangrijkste document voor de werkgever. Daarom is het zeker de tijd waard om deze video te bekijken.

Duur: 3 minuten

Artikelen sollicitatietips

In sollicitatiegesprekken komen vaak dezelfde soort vragen terug. Gelukkig hebben verschillende partijen en blogs hier handige artikelen over geschreven. Zij geven een inkijkje in deze vragen en hoe hier op te antwoorden. En uiteraard krijg je concrete tips die jij op jouw sollicitatie kunt toepassen.

Men smiling

10 sollicitatietips

In dit artikel lees je 10 sollicitatietips specifiek voor werken in de zorg. Omgaan met moeilijke vragen, je houding, gedrag en meer komt aan bod in dit handige artikel.

Intake

10 lastige sollicitatievragen + antwoorden

Ben jij klaar voor de vragen in het sollicitatiegesprek? In dit artikel komen 10 veelgestelde, lastige vragen voorbij. Neem de vragen en antwoorden door!

Timur romanov 6nr Tsl Emymo unsplash

Tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

Ben jij klaar voor de vragen in het sollicitatiegesprek? In dit artikel komen 10 veelgestelde, lastige vragen voorbij. Neem de vragen en antwoorden door!