Webinar Inzet personeel via mbo-certificaten: bekijk de opname!

Webinar

Geplaatst: 10 mrt. 2022

Categorie: label nieuws

Op 25 februari 2022 organiseerde de Nationale Zorgklas in samenwerking met ActiZ een webinar over de inzet van personeel via mbo-certificaten. Meer dan 60 mensen uit de zorgsector waren bij het webinar aanwezig en er kwam veel nuttige informatie aan bod. Lees hier meer over het webinar en de mogelijkheid om de opname terug te kijken.

In het webinar spraken verschillende betrokkenen bij de Nationale Zorgklas: Tim Kind, Beleidsadviseur Arbeidsmarkt en Opleiden bij ActiZ & Programmamanager Nationale Zorgklas, Pamela de Man en Ellen van Vliet van zorgorganisatie ‘s Heeren Loo, Annette van Krimpen, Programma Manager Educatie Nationale Zorgklas en Benny Bourgonje, functiewaarderingsspecialist bij FWG. Zij vertelden meer over de Nationale Zorgklas, de ervaringen in de praktijk, de opleidingsinhoud en hoe personeel met mbo-certificaten ingeschaald kan worden in het functiehuis.

Take-aways van het webinar

In het webinar komen verschillende belangrijke elementen over de mbo-certificaten naar voren. Het verhaal van Pamela en Ellen toont dat het mogelijk is om veel (nieuwe) zorgmedewerkers via de mbo-certificaten op te leiden en in te laten stromen in de organisatie. Bij ‘s Heeren Loo werden er tot nu toe maar liefst 300 medewerkers opgeleid via de mbo-certificaten. Ellen geeft aan dat de deelnemers overwegend positief zijn over het leertraject, en dat goede begeleiding een cruciale factor is voor een succesvol verloop.

Annette vertelt in het webinar meer over de inhoud van de verschillende mbo-certificaten, de randvoorwaarden voor deelname en over de eerste ervaringen met de leertrajecten: ‘Het online leren is voor sommigen best een uitdaging, zowel voor de deelnemers als de docenten. Gelukkig lukt het uiteindelijk steeds weer om iedereen de online omgeving en de leerwijze te laten omarmen’.

Functiewaardering is géén diplomawaardering

De inschaling van het personeel in het functiehuis wordt door zorgorganisaties vaak benoemd als drempel om medewerkers aan te melden voor de mbo-certificaten. Benny neemt in het webinar het woord om hier meer duidelijkheid over te scheppen en onderstreept: ‘Functiewaardering is géén diplomawaardering. Als organisatie bepaal je hoe het functiehuis eruit ziet. Welke eisen stel je? Welke doelstellingen stel je? Dit kun je zelf vormgeven’. De zorgorganisatie heeft dus veel vrijheid om personeel dat opgeleid is via mbo-certificaten zélf in te schalen.

Bekijk het webinar

Wil je meer weten over de bovengenoemde onderwerpen? Het webinar is opgenomen en kun je hieronder direct terugkijken. Laat je inspireren door de praktijkvoorbeelden van ‘s Heeren Loo, en leer meer over de inhoud van de mbo-certificaten en de mogelijkheden voor jouw zorgorganisatie. Tot en met 1 mei 2022 kunnen nieuwe groepen starten met de kosteloze leertrajecten van de Nationale Zorgklas.

Medewerkers aanmelden

Wil je medewerkers aanmelden voor een mbo-certificaat? Klik hier voor de pagina met de verschillende opleidingen en aanmeldingsmogelijkheden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring