Opschorting verlenging Coronabanen geen invloed op subsidie Nationale Zorgklas

LOGO NZK 3x

Geplaatst: 14 feb. 2022

Categorie: label nieuws

Begin februari werd bekend gemaakt dat het Ministerie van VWS de verlenging van de Coronabanen tijdelijk opschort. Dit geldt echter niet voor de gesubsidieerde mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas.

Het besluit van het Ministerie van VWS over de regeling van de Coronabanen heeft geen invloed op de mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas. Dit is een afzonderlijke subsidie en zorgorganisaties kunnen medewerkers tot en met 1 mei 2022 blijven aanmelden voor de mbo-certificaten. Er is overigens geen aanleiding om aan te nemen dat de Coronabanen niet snel weer terugkeren.

Mbo-certificaten

Hoewel zorgorganisaties de regeling Coronabanen tijdelijk niet kunnen gebruiken, blijft het mogelijk om medewerkers kosteloos op te leiden via de mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas. De kansen van onze flexibele opleidingen zijn zeer aantrekkelijk voor werkgevers. Er zijn veel nieuwe medewerkers nodig in de zorg, nu en in de toekomst. Benut daarom deze unieke kans om personeel in- of door te laten stromen. Binnen een half jaar tijd zijn medewerkers al inzetbaar op 70-75% van de taken in de zorg op niveau 2 of niveau 3.

Meer weten? Klik hier voor ons opleidingsaanbod.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring