Nationale Zorgklas lanceert in 2024 platform met nieuwe lesmaterialen voor mbo-certificaten

Pexels andrea piacquadio 774909

Geplaatst: 31 okt. 2023

Categorie: label nieuws

We hebben goed nieuws: de Nationale Zorgklas gaat verder! De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de toekomstplannen van de Nationale Zorgklas en we zijn blij te delen dat we in 2024 nieuwe mbo-certificaten lanceren via ons platform.

Sinds het ontstaan van de Nationale Zorgklas (NZK) tijdens de Coronacrisis is de doelstelling altijd geweest om innovatieve oplossingen te bieden voor leertrajecten in de zorg- en welzijnssector. De NZK bewees in crisistijd snel te kunnen reageren met praktische trainingen, maar ook op de langere termijn kunnen we duurzame impact creëren via flexibele mbo-certificaten, aansluitend op het #levenlangleren concept.

Nieuwe certificaten

Samen met een selecte groep opleiders en zorgorganisaties zal de Nationale Zorgklas in 2024 in verschillende fases nieuwe mbo-certificaten lanceren. In januari streven wij ernaar om 7 nieuwe certificaten te publiceren en later in het jaar voegen we hier meer certificaten aan toe. In volgende fases zullen in 2024 andere deelcertificaten van de opleidingen Helpende, Verzorgende IG en Begeleider Maatschappelijke Zorg op het Nationale Zorgklas platform beschikbaar gesteld worden.

Toegang tot materialen

Via de Nationale Zorgklas kunnen alle zorgorganisaties en opleiders in Nederland in 2024 toegang krijgen tot de mbo-certificaten op de belangrijkste kwalificatiedossiers binnen de VVT en gehandicaptenzorg. De curricula en lesmaterialen hebben een universele opbouw, om aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk van organisaties van alle soorten en maten.

Op het platform van Nationale Zorgklas zijn de materialen van de mbo-certificaten te downloaden, inclusief handige tips en tricks van ons team, er is een supportdesk beschikbaar om te helpen bij vragen, en er wordt continu gewerkt aan verbeteringen en updates van de lesmaterialen.

Via de Nationale Zorgklas kunnen alle zorgorganisaties en opleiders in Nederland in 2024 toegang krijgen tot de mbo-certificaten op de belangrijkste kwalificatiedossiers binnen de VVT en gehandicaptenzorg

Be part of the change!

De Nationale Zorgklas is serieus over het centraliseren en versnellen van flexibel opleiden in de zorg. Deze transitie is essentieel voor de toekomst van de sector, waar in 2030 een tekort van 130.000 medewerkers wordt verwacht. De mbo-certificaten op het NZK-platform bieden jouw organisatie straks goedkoper, sneller, én laagdrempeliger toegang tot flexibele leertrajecten voor jouw medewerkers of studenten. Wij roepen alle zorgorganisaties en opleiders op om deze unieke kans te benutten en samen flexibel opleiden een waardige plek te geven in de sector.

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates en ontwikkelingen rondom het NZK-platform? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring