Mbo-certificaten Nationale Zorgklas: doet jouw opleidingsinstelling al mee?

Opleiders Nationale Zorgklas

Geplaatst: 02 mrt. 2021

Categorie: label nieuws

Sinds kort kunnen alle erkende opleiders in Nederland mbo-certificaten aanbieden via de Nationale Zorgklas. Dit geldt voor de opleidingen ‘Individuele basiszorg verlenen’ op niveau 2, ‘Individuele zorg verlenen’, op niveau 3 en 'Individuele ondersteuning van de cliënt met (verstandelijke) beperking', op niveau 3. Doet jouw opleidingsinstelling al mee? Grijp deze unieke kans en bied deze veelbelovende leerroutes aan!

Mbo-certificaten in het kort

De Nationale Zorgklas heeft tot doel om zij-instromers en doorstromers versneld op te leiden om te werken in de zorg. Deze doelgroep heeft immers vaak al jaren werkervaring en is niet geïnteresseerd in een langdurige terugkeer naar de schoolbanken. Hiervoor bieden de mbo-certificaten uitkomst.

Met deze opleidingen zijn deelnemers binnen een half jaar inzetbaar op 70-75% van de werkzaamheden binnen de ouderenzorg. Via online les en praktijkopdrachten worden zij klaargestoomd op werken in de zorg. De mbo-certificaten worden op dezelfde wijze geëxamineerd als een regulier opleidingstraject en geregistreerd in DUO.

Aanbieden van mbo-certificaten

De Nationale Zorgklas is zelf géén opleider. Wij onderzoeken de actuele opleidingsbehoefte in het werkveld en ontwikkelen met experts uit de zorg en het onderwijs het gewenste opleidingsaanbod. Zo zijn ook de mbo-certificaten tot stand gekomen. Wij nodigen alle opleiders met een CREBO-erkenning en een erkenning voor de derde leerweg uit om zich bij ons aan te sluiten en de mbo-certificaten in hun opleidingsaanbod op te nemen.

Invulling opleidingstraject

Opleiders hebben zelf de regie over de invulling en uitvoering van de mbo-certificaten. De Nationale Zorgklas kan support en lesmateriaal faciliteren als dit gewenst is. Maar opleiders kunnen ook zelf invulling geven aan het curriculum. Kortom, de samenwerkingen met opleiders worden op maat afgestemd. Zo versnellen we het aanbod van de mbo-certificaten en wordt landelijke dekking gerealiseerd.

Subsidie voor 3.000 kosteloze mbo-certificaten

Het Ministerie van VWS heeft subsidie beschikbaar gesteld om 3.000 van deze mbo-certificaten kosteloos te faciliteren. Hierbij geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Maak gebruik van deze unieke kans! Het is mogelijk om zelf deelnemers te werven en via deze subsidieregeling aan te melden voor kosteloze mbo-certificaten bij jouw opleidingsinstelling.

Meedoen?

Op onze pagina over de mbo-certificaten is alle informatie te vinden over samenwerkingen en hoe aan te melden. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op om de details te bespreken. We kijken uit naar mooie en succesvolle opleidingstrajecten!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring