Laatste maanden gesubsidieerde mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas: zo werkt het

Planning NZK

Geplaatst: 07 jul. 2021

Categorie: label nieuws

Tot 1 oktober 2021 kunnen nieuwe groepen starten met de mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas. De subsidie voor deze opleidingstrajecten loopt door tot het einde van dit jaar. Hoe zit het nu precies met de kosten en uiterste startdata voor deze mbo-certificaten? Wij leggen het je graag uit! Lees snel verder.

Via de mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas kunnen werkgevers (bijna) kosteloze opleidingen aanbieden aan (nieuwe) medewerkers op niveau 2 (Individuele Basiszorg Verlenen) en niveau 3 (Individuele Zorg Verlenen en Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg). Een unieke kans om in korte tijd mensen snel inzetbaar te maken op veel taken in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

Einddatum subsidie

Het Ministerie van VWS heeft in 2021 subsidie verleend voor 3.000 mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas. Deze subsidie is geldig in dit kalenderjaar. De opleidingen op niveau 3 nemen echter zes maanden in beslag. Groepen die na 1 juli 2021 starten zijn dus pas klaar in 2022. Aangezien de Nationale Zorgklas meer nieuwe werknemers voor de ouderenzorg wil klaarstomen, is het mogelijk gemaakt om groepen met de opleidingen op niveau 3 te laten starten tot en met 1 oktober 2021.

Gevolgen voor de kosten

De werkgever is verantwoordelijk voor de kosten die na de subsidiabele periode, in 2022, worden gemaakt. Dit betekent: des te eerder de opleiding gestart wordt, des te lager het bedrag. Starten jouw medewerkers 1 augustus met het mbo-certificaat op niveau 3, dan bedragen de kosten per deelnemer maximaal € 313,84. Indien zij later starten, bijvoorbeeld op 1 oktober - het laatste startmoment - dan bedragen de kosten in het uiterste geval € 551,84 per deelnemer. Ter vergelijking: normaal kost een mbo-certificaat op niveau 3, zonder subsidie, maximaal € 919,20 per deelnemer.

Unieke kans

Via deze unieke kans worden (nieuwe) medewerkers snel opgeleid en behalen zij een mbo-certificaat met civiel effect. Maak nu nog gebruik van dit mooie aanbod en vergroot jouw team met bekwame collega’s. Meld hen nu aan voor de mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas!

Interesse?

Heb je interesse in de mbo-certificaten? Wij helpen je graag verder:

Klik hier om de mbo-certificaten te bekijken

Klik hier om contact met ons op te nemen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring