Huishoudelijk medewerker Robin: ‘Als ik na dit certificaat verder kan studeren dan grijp ik die kans met beide handen aan’

Rsz adobestock 302950646

Geplaatst: 08 dec. 2021

Categorie: label blog label story

In 2019 stroomde Robin Mulders de zorg in. Haar kinderen zaten inmiddels op school en ze was toe aan een nieuwe uitdaging. De zorg had haar altijd al getrokken maar zonder passende vooropleiding verwachtte zij dat het moeilijk zou worden om deze droom te verwezenlijken. Aafje Hulpthuis ontving haar echter met open armen op de functie van huishoudelijk medewerker. Dit jaar nam Robin een volgend dapper besluit en startte zij met het mbo-certificaat Individuele Basiszorg Verlenen niveau 2 van de Nationale Zorgklas.

robin

Robin Mulders werkt sinds 2019 in de zorg bij Aafje Hulpthuis als huishoudelijk medewerker. Robin en haar man Remi (banketbakker) hebben twee kinderen: Kyra (11 jaar) en Luna (8 jaar). Robin en haar gezin wonen in Dordrecht.

Toen Robin moeder werd, besloot zij thuis te blijven om voor de kinderen te zorgen. Hoewel zij enorm genoot van deze bijzondere tijd begon het op een bepaald moment toch te kriebelen: ‘Toen beide kinderen op school zaten realiseerde ik dat ik weer kon gaan werken. En belangrijker nog: ik wou ook heel graag weer aan de slag!’. Robin kwam in actie en vond haar baan bij Aafje Hulpthuis als huishoudelijk medewerker.

Werken in de thuiszorg

Robin werkt inmiddels twee jaar voor Aafje Hulpthuis bij verschillende vaste klanten en helpt hen met de huishoudelijke taken. Nadat zij de kinderen ‘s ochtends naar school heeft gebracht, start haar werkdag. ‘Ik probeer er altijd zo vroeg mogelijk te zijn, zodat ik naast het werk in het huis ook tijd heb om een praatje te maken en een kopje koffie te drinken. Het verzorgende en communicatieve aspect van de baan ligt mij heel goed en het is ontzettend dankbaar werk. Ik vind het fijn dat ik weer aan de slag ben, het is echt een top keuze geweest’, vertelt Robin.

Ik vind het fijn dat ik weer aan de slag ben, het is echt een top keuze geweest!

Een stap verder

De gedachte om een diploma te behalen in de zorg en verder te leren liet Robin niet los. ‘Het zat me een beetje dwars. Dat ik geen vooropleiding had en dit eigenlijk wel heel graag wou. Dit is ook niet het voorbeeld dat ik aan mijn kinderen wil geven. Toen ik op het intranet van Aafje de oproep zag voor de opleiding van de Nationale Zorgklas was de keuze snel gemaakt en heb ik mij gelijk opgegeven’.

In de opleiding leerde Robin samen met 17 andere deelnemers de basis van het werken in de zorg. Ze vertelt: ‘Het leukste vond ik de nadruk op de omgang met de cliënten. Hoe pak je een stressvolle situatie aan? Hoe kun je iemand, zonder dwingend over te komen, stimuleren om bepaalde dingen te doen? Ik vind het heel mooi dat hier in de opleiding zo veel aandacht aan wordt besteed’.

Toekomst

In december 2021 heeft Robin haar examen succesvol afgerond en nu heeft zij het mbo-certificaat Individuele Basiszorg Verlener niveau 2 op zak. Een resultaat waar ze natuurlijk erg trots op is. Hier wil zij het echter niet bij laten, Robin is gemotiveerd om meer mbo-certificaten of zelfs het volledige diploma te behalen: ‘het lijkt mij heel mooi om verder te leren in de zorg. Het is een prachtig vak en je krijgt zoveel terug van de klanten. Als ik na dit certificaat verder kan studeren dan grijp ik die kans met beide handen aan’.

Zij-instromers zoals Robin zijn hard nodig in de zorg. De Nationale Zorgklas blijft zich inzetten om de ouderenzorg te voorzien van innovatieve en duurzame leertrajecten.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring