Dit kun je verwachten na het afronden van de Online Training!

Online Training Nationale Zorgklas

Geplaatst: 29 jan. 2021

Categorie: label nieuws label blog

Je hebt de Online Training van De Nationale Zorgklas doorlopen, het certificaat op zak en zin om aan de slag te gaan in de zorg. Maar wat is de volgende stap? In dit interview vertelt Extra handen voor de zorg meer over het proces rondom plaatsing van onze deelnemers in de zorg.

Korte terugblik

In het begin van de Corona crisis is Extra handen voor de zorg gestart. Een samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Extra handen voor de zorg heeft tot doel om zorgorganisaties te matchen aan kandidaten die willen helpen of volledig aan de slag willen in de zorg. Veel van hen zijn oud-deelnemers van de Online Training van De Nationale Zorgklas. Wij werken immers nauw samen met Extra handen voor de zorg. Inmiddels telt deze lijst van kandidaten haast 2.000 namen! Stuk voor stuk enthousiaste mensen die klaarstaan om te werken in de zorg.

Maar hoe werkt die plaatsing precies? Wat kunnen de deelnemers van De Nationale Zorgklas verwachten nadat ze de training hebben afgerond? We vroegen het aan Extra handen voor de zorg!

Wanneer iemand De Nationale Zorgklas afrondt, komt hij of zij automatisch in de database van Extra handen voor de zorg. Wat gebeurt er dan?

“Nadat iemand De Nationale Zorgklas heeft afgerond, krijgt hij of zij een e-mail van ons. In deze mail staat uitgelegd hoe iemand zijn of haar interesse en beschikbaarheid verwerkt in ons systeem. Na het invullen van een vragenlijst en het afnemen van een intake, is alle informatie up-to-date en kan diegene in principe per direct gematcht worden aan een zorgorganisatie”.

En hoe werkt dat matchen? Gaat Extra handen voor de zorg actief op zoek naar een zorgorganisatie voor de kandidaten?

“Nee, het werkt andersom. De aanvraag van de zorgorganisatie is leidend. Wanneer wij een aanvraag ontvangen, zoeken wij in onze database en nemen contact op met kandidaten die aan de criteria van de aanvraag voldoen. Denk hierbij aan de beschikbaarheid, de woonplaats en interesses en ervaring van de kandidaat. Dit zijn allemaal elementen die invloed hebben op de selectie van de kandidaten”.

Er worden dus meerdere kandidaten voorgesteld aan de zorgorganisatie?

“Ja, wij nemen contact op met meerdere kandidaten en leggen hen de vacature voor. Als zij hier positief op reageren, stellen we hen voor aan de zorgorganisatie. Zij maken uiteindelijk de beslissing met wie ze verder willen”.

Wanneer wij een aanvraag ontvangen, zoeken wij in onze database en nemen contact op met kandidaten die aan de criteria van de aanvraag voldoen.

En hoe worden vervolgens de formele zaken geregeld, zoals de arbeidsovereenkomst?

“Alle afspraken rondom werkuren, salaris, taken en verantwoordelijkheden worden afgestemd met de zorgorganisatie zelf. Wel zo makkelijk om dit door de kandidaat en zorgorganisatie zelf te laten afhandelen. Dat schakelt sneller”.

En hoe gaat het matchen tot nu toe? Wat voor reacties krijgen jullie terug van zorgorganisaties en kandidaten?

“Er zitten zoveel pareltjes in ons bestand. Deze mensen kunnen echt een toevoeging zijn voor zorgorganisaties. We merken dat de zorgorganisaties alle hulp verwelkomen. Tegelijkertijd staan ze zo onder druk dat het lastig is om ruimte te maken voor de begeleiding van nieuwe medewerkers, zeker op het ondersteunende niveau”.

“De kandidaten die wij inmiddels gematcht hebben aan een zorgorganisatie reageren echter heel enthousiast. Ook de zorgorganisaties zijn blij verrast door de kennis en kunde van deze instromers. We hopen dan ook dat zorgorganisaties ons meer gaan gebruiken. Voor hulp op de korte én lange termijn”.

Er zitten zoveel pareltjes in ons bestand. Deze mensen kunnen echt een toevoeging zijn voor zorgorganisaties

Het is duidelijk dat Extra handen voor de zorg veel enthousiaste mensen heeft om te plaatsen. Dagelijks ontvangen ze de vraag van kandidaten wanneer ze kunnen beginnen met werken in de zorg. Echter, zoals dit interview onderstreept, Extra handen voor de zorg is afhankelijk van de aanvragen van de zorgorganisaties.

→ Onze boodschap aan de zorgorganisaties

Maak gebruik van Extra handen voor de Zorg en de duizenden mensen die zijn opgeleid via De Nationale Zorgklas. Dit kan op de korte én lange termijn een verschil maken. Biedt de deelnemers van De Nationale Zorgklas die eerste stap richting de zorg. Zo kan de werkdruk verminderd worden en kunnen meer mensen zich verder ontwikkelen binnen de zorgsector!

→ Onze boodschap aan de deelnemers van de Nationale Zorgklas

Zorg ervoor dat jouw profiel en informatie bij Extra handen voor de zorg volledig up-to-date is. Zo kunnen zij bij een aanvraag de zorgorganisatie snel voorzien van de juiste kandidaten. En wie weet is de volgende aanvraag de perfecte match voor jou!

Infographic

Bekijk ook de infographic van Extra handen voor de zorg over de plaatsing en matching: klik hier!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring