De Nationale Zorgklas bestaat één jaar!

Verjaardag linkedin

Geplaatst: 19 apr. 2021

Categorie: label nieuws

De Nationale Zorgklas bestaat vandaag één jaar. Op 19 april 2020 kwam om 18:59 uur de verlossende mail binnen: de website van de Nationale Zorgklas staat online! In slechts vier weken tijd realiseerde ons team het onderwijsplatform dat nu door duizenden bezoekers per week gebruikt wordt. Wij kijken trots terug op deze bijzondere tijd, waarin iedereen één gezamenlijk doel voor ogen had: zo snel mogelijk mensen adequaat klaarstomen om bij te springen in de zorg.

Crisisscholing

De Nationale Zorgklas startte met het doel een gedegen, verkorte opleiding te bieden aan mensen die wilden bijspringen in de zorg. Groepen vrijwilligers van het Rode Kruis, medewerkers van KLM en horecapersoneel werden in de eerste coronagolf getraind via de Nationale Zorgklas.

In het najaar van 2020 vonden veel meer mensen hun weg naar de trainingen van de Nationale Zorgklas. Met meer dan 10.000 aanmeldingen in een tijdspanne van enkele weken werden we overrompeld door de grote interesse. Van zoveel animo hadden we nooit durven dromen.

Met meer dan 10.000 aanmeldingen in een tijdspanne van enkele weken werden we overrompeld door de grote interesse.

Meer dan 3.000 mensen getraind

Inmiddels heeft de Nationale Zorgklas meer dan 3.000 mensen getraind. En ook nu starten er nog elke week nieuwe groepen met de online training en snelcursus.

Ondanks corona hebben veel zorgorganisaties nu al meer vrijheden en stabiliteit vanwege de vaccinaties. Echter, het arbeidstekort in de zorgsector blijft een onveranderd vraagstuk. De Nationale Zorgklas wil ook hier oplossingen voor bieden en daarom hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt aan het aanbod van mbo-certificaten op landelijk niveau.

Totaal linkedin

Mbo-certificaten

Via de mbo-certificaten opent de Nationale Zorgklas de deuren van de zorg voor zij-instromers en doorstromers. Sinds februari 2021 kunnen zorgorganisaties via de mbo-certificaten op niveau 2 en niveau 3 (nieuwe) medewerkers in een korte periode opleiden en inzetten op taken in de praktijk. Momenteel is er een subsidie voor 3.000 van deze trajecten beschikbaar, waardoor deze opleidingen helemaal gratis zijn.

Toekomst

De Nationale Zorgklas startte een jaar geleden als initiatief vanwege de coronacrisis en nu is het tijd om naar de toekomst kijken. Het afgelopen jaar heeft bewezen dat veel mensen interesse hebben in werken in de zorg. Dit enthousiasme willen we vasthouden. De Nationale Zorgklas blijft dan ook versneld, duurzaam opleidingsaanbod faciliteren om meer mensen een werkplek in de zorg te bieden. Stay tuned!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring