De Coronabanen zijn terug! Zo benut je de unieke subsidieregeling optimaal.

Rsz adobestock 377955192

Geplaatst: 21 apr. 2022

Categorie: label nieuws

Na een paar maanden stilte zijn de Coronabanen terug van weggeweest. Via de subsidie kunnen zorgorganisaties nieuw personeel bovenformatief inzetten en zo de werkdruk tijdelijk verlichten of cliënten extra aandacht geven. Wist je dat deze subsidie ook de opleidingen van de Nationale Zorgklas, inclusief begeleidingskosten dekt? Maak gebruik van deze unieke kans voor jouw organisatie. En wees er snel bij, deelnemers kunnen nog tot 1 mei a.s. voor onze opleidingen aangemeld worden!

De Coronabanen in de zorg bieden twee varianten, zonder of met opleiding. Wanneer een zorgorganisatie kiest voor de laatstgenoemde variant kan de medewerker via een mbo-certificaat van de Nationale Zorgklas in maximaal zes maanden tijd kosteloos opgeleid worden op mbo-niveau 2 of 3. Er is ook budget voor begeleiding, waardoor een warm welkom voor de nieuwe collega mogelijk is.

Coronabaan in combinatie met een opleiding

De mbo-certificaten van de Nationale Zorgklas zijn uitstekend te combineren met de coronabanen. Wanneer jouw organisatie een medewerker aanneemt kan hij of zij via één van onze mbo-certificaten opgeleid worden, en geeft de coronabaan subsidie ruimte om de medewerker bovenformatief in te zetten en van begeleiding te voorzien. Alle kosten worden gedekt door de subsidies voor coronabanen en mbo-certificaten. De Nationale Zorgklas biedt momenteel drie mbo-certificaten aan:

  • Individuele basiszorg verlenen niveau 2 (opleidingsduur 3-4 maanden)
  • Individuele zorg verlenen niveau 3 (opleidingsduur 6 maanden)
  • Individuele ondersteuning in de maatschappelijke zorg, niveau 3 (opleidingsduur 6 maanden)

Voorbeeld uit de praktijk

Hoe maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden voor meer (tijdelijk en vast) personeel in jouw organisatie? Bij ‘S Heeren Loo zijn al meer dan 300 mensen via de coronabanen en mbo-certificaten route opgeleid en ingezet. Klik op onderstaande afbeelding om van Pamela de Man en Ellen van Vliet te horen over hun ervaringen:

S Heeren Loo

Ga aan de slag!

Laat deze unieke kans niet liggen en werf nieuw personeel om via een coronabaan aan de slag te gaan bij jouw organisatie. Via een mbo-certificaat behalen medewerkers belangrijke elementen van het volledige zorgdiploma - waar zij vervolgens vrijstelling voor kunnen krijgen - en zijn zij al binnen enkele maanden inzetbaar op 70-75% van de taken in de ouderen- en/of gehandicaptenzorg.

Tot en met 1 mei 2022 kunnen nieuwe deelnemers aangemeld worden voor de mbo-certificaten. Wees er dus snel bij!

Meer informatie Coronabanen

Wil je meer weten over de Coronabanen subsidie? Klik hier voor alle informatie.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring