Christa Kooiker van zorglocatie Noorderbreedte: “Of ik een advies heb aan andere zorgorganisaties? Gewoon doen!”

Img cursus 2

Geplaatst: 18 nov. 2020

Categorie: label story

Het is geen gemakkelijke tijd voor zorgorganisatie Noorderbreedte, locatie Erasmus in Friesland, aldus Coördinator Welzijnsactiviteiten Christa Kooiker. De lockdown in maart heeft de bewoners geen goed gedaan, en ook nu vinden veel vrijwilligers het spannend om te komen helpen. “De bewoners missen wel echt dat stukje welzijn”. Het telefoontje waarin Christa werd gevraagd of ze een plekje had voor twee KLM-ers, die reeds geschoold waren via de Nationale Zorgklas, kwam dan ook als geroepen.

Christa Kooijker

Christa Kooiker werkt als coördinator welzijnsactiviteiten
voor zorgorganisatie Noorderbreedte, locatie Erasmus, in Leeuwarden.

Direct enthousiast

Christa stond meteen open voor het initiatief van de Nationale Zorgklas. “Ik vind het prachtig als mensen iets willen doen voor de medemens, terwijl ze zelf in een moeilijke en onzekere situatie zitten. Het idee achter de Nationale Zorgklas is heel mooi”. Ook haar collega’s reageerden heel positief op de komst van de twee dames van de KLM. Christa: “Het is niet vanzelfsprekend dat een vrijwilliger goed past bij de bewoners en de organisatie, maar met beide dames was er zo’n goede klik! Dat zag je meteen”.

Als een vis in het water

Christa ziet sterke overeenkomsten tussen de zorg en wat de stewards en stewardessen in de lucht uitvoeren. Christa: “In het vliegtuig krijg je te maken met de meest uitlopende types, en ook de zorg is een afspiegeling van de maatschappij. Je komt hier ook een hele verscheidenheid aan mensen tegen”. De twee dames van de KLM voelden zich als een vis in het water bij Noorderbreedte en creëerden een leuke en positieve sfeer. Volgens Christa hadden ze na slechts één week hun draai al helemaal gevonden.

Van tafels dekken tot beautyclubje

De twee KLM-ers hebben zich al voor een breed scala aan activiteiten ingezet. Christa: “De dames zijn vooral actief op het gebied van welzijn. Van wandelen, tot fietsen, of tafels dekken, maar ook even het gesprek met een bewoner aangaan. Daarnaast heeft één van de dames zelfs een eigen beautyclubje opgericht”.

"Gewoon doen!"

Christa vertelt dat beide dames binnenkort weer gaan vliegen, maar zeker betrokken blijven bij de welzijnsactiviteiten die Noorderbreedte de bewoners biedt. Als we haar vragen wat ze andere zorgorganisaties wil meegeven over het werken met nieuwe instromers in de zorg: “Als het allemaal van die toppers zijn: gewoon doen!”.

De Nationale Zorgklas is blij met de ervaringen als die van Christa. Het illustreert dat een training en plaatsing via de Nationale Zorgklas meer medewerkers oplevert en zij echt een verschil maken voor de bewoners. Zo kunnen we stap voor stap samen meer mensen klaarstomen voor werken in de zorg. Doe jij ook mee?

Neem makkelijk contact met ons op via info@nationalezorgklas.nl indien je vragen hebt.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring