Bied uw vrijwilligers vrijwel kosteloos een online training aan

Photo of woman showing her cellphone to her grandmother 3768140

Geplaatst: 07 okt. 2020

Categorie: label persbericht label story

Mogelijk gemaakt door Nationale Zorgklas en subsidie van SectorplanPlus

Gastvrouwen, maatjes, begeleiders en alle andere 160.000 vrijwilligers in de VVT-sector zijn nu meer dan ooit nodig. Tijdens de coronacrisis sprongen duizenden nieuwe vrijwilligers bij om zorgorganisaties te ondersteunen. Daarnaast waren bestaande vrijwilligers bereid om zich vaker en onder moeilijke omstandigheden in te zetten. Daarom is het belangrijk om vrijwilligers extra te waarderen en hen een online training aan te bieden. Via de Nationale Zorgklas en met subsidie van SectorplanPlus is dit nu mogelijk.

De Nationale Zorgklas

De Nationale Zorgklas biedt vrijwilligers een unieke online training aan om versneld kennis te nemen van relevante thema’s in en rondom de zorg, zoals: COVID-19, basiszorg, hospitality en omgaan met zorgvragers. Op het leerplatform reflecteren deelnemers samen met vakdocenten van erkende opleidingen in 4 tot 7 modules op reële werksituaties. Na afloop van de training zijn uw vrijwilligers beter inzetbaar en worden zij gewaardeerd met een certificaat van de Nationale Zorgklas. De training is geschikt voor nieuwe en bestaande vrijwilligers binnen uw organisatie. Aanmelden kan hier.

Training subsidiabel via SectorplanPlus

De training via de Nationale Zorgklas is subsidiabel via SectorplanPlus. Onder activiteit-X (extra inzet Covid-19) zijn kortdurende trainingen opgenomen om ook vrijwilligers op te leiden die instromen in de nieuwe werkrealiteit. Onlangs is deze regeling tot nader te bepalen tijd verlengd. In dit memo vindt u meer informatie.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via info@nationalezorgklas.nl.

Downloads

Leaflet vrijwilligers
SectorplanPlus regeling

Dit is een bewerking van een artikel dat eerder is verschenen op de website van ActiZ, klik hier om het origineel te bekijken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring