5 meest gestelde vragen over het NZK lesmateriaal!

Towfiqu barbhuiya o Zu BNC 6 E2s unsplash

Geplaatst: 08 aug. 2023

Categorie: label nieuws label blog

De lesmaterialen van de Nationale Zorgklas zijn inmiddels ruim een maand beschikbaar voor opleiders en zorgorganisaties. Via onze online portal kunnen alle materialen gratis gedownload worden. Maar welke vragen bestaan er over het gebruik van de portal en de curricula? Lees hier de antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over het NZK lesmateriaal.

Vraag 1: Is het lesmateriaal geschikt voor individuele deelnemers of alleen voor groepen?

Antwoord: Het lesmateriaal is gericht op het trainen van een groep deelnemers. Een docent gaat met de groep aan de slag met het lesmateriaal en op de werkvloer is er een praktijkbegeleider die de theorie toepast met de deelnemer(s). Het lesmateriaal biedt tevens huiswerkopdrachten, e-learnings en praktijkopdrachten die meestal individueel door de deelnemer gemaakt worden. Omdat alle trainingen en opleidingen gericht zijn op het doceren van groepen, is het materiaal niet automatisch geschikt om aan één individu te geven. Echter, het materiaal kan zeker als basis dienen voor het ontwikkelen van een dergelijke opleiding of training.

Vraag 2: Hoe kunnen we e-learnings koppelen aan onze leeromgeving?

Antwoord: In sommige trainingen en opleidingen van het NZK lesmateriaal komen e-learnings voor. Dit wordt altijd vermeld in de lesmaterialen lijst. Om deze e-learnings te koppelen aan jullie leeromgeving kun je contact opnemen met onze expert service. Geef hen aan voor welke opleiding je de e-learnings wilt koppelen. Vervolgens is het van belang dat er een technische beheerder van jullie organisatie beschikbaar is om de LTI-koppeling samen met onze beheerder te testen. Dit is snel geregeld!

Vraag 3: Mogen we dit lesmateriaal nu echt vrij gebruiken?

Antwoord: Hier geldt een kort en bondig antwoord: jazeker! Of julile nu slechts bepaalde onderdelen of de materialen van een volledige opleiding willen benutten, alles mag vrij worden gebruikt.

Vraag 4: Krijgen we toegang tot het digitale leerplatform van de NZK?

Antwoord: Het digitale leerplatform waar de Nationale Zorgklas in het verleden gebruik van maakte, maakt geen onderdeel uit van het gratis lesmateriaal aanbod of online portal. Je kunt jullie eigen digitale leeromgeving inzetten voor de organisatie van de opleiding/training. Hebben jullie geen eigen leerplatform? Neem dan gerust contact op met de expert service zodat wij kunnen kijken wat voor jullie organisatie de mogelijkheden zijn.

Vraag 5: Hoe wordt de examinering van deelnemers van de mbo-certificaten geregeld?

Antwoord: Om deelnemers van de mbo-certificaten te voorzien van een erkend mbo-certificaat, dienen zij een examen af te leggen. Dit wordt altijd geregeld door een opleidingsinstituut. De Nationale Zorgklas kan dit niet coördineren dus voor zorgorganisaties die het lesmateriaal van de mbo-certificaten benutten, is het van belang dat zij zelf contact zoeken met een opleider.

Wij hopen dat de antwoorden op bovenstaande vragen nuttig zijn. Wil jouw organisatie starten met het lesmateriaal? Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Hebben jullie andere vragen of willen jullie contact met onze expert service? Neem dan contact met ons op via info@nationalezorgklas.nl of 088 388 8350.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring