3 tips om onze trainingen optimaal te benutten!

Unseen studio s9 CC2 S Ky SJM unsplash 1

Geplaatst: 25 jul. 2023

Categorie: label nieuws label blog

De Nationale Zorgklas heeft al het lesmateriaal van de trainingen Ondersteunend Zorgverlener en Begeleidend Zorgverlener onlangs gratis beschikbaar gesteld. Wist je dat deze trainingen zeer geschikt zijn om (nieuwe) medewerkers binnen een week tijd een introductie te geven over het werk in de zorg? Wij geven drie tips over hoe je deze trainingen optimaal kunt benutten!

#Tip 1: Bereid de training goed voor

Om de beste resultaten te behalen met jouw medewerkers, is een goede voorbereiding van de training cruciaal. Zorg er voor dat de trainer alle materialen van te voren doorneemt en eventuele vragen of twijfels aan de Nationale Zorgklas voorlegt. Dit kan door ons te bellen (088 388 8350) of te mailen (info@nationalezorgklas.nl). Bereid ook de medewerkers voor en stuur hen van te voren korte informatie over de training, wat ze kunnen verwachten en wat de leerdoelen zijn.

#Tip 2: Combineer de theorie met de praktijk

Elke organisatie is anders, daarom is het belangrijk om de training zoveel mogelijk aan te sluiten op het werk in de praktijk. Maak een connectie tussen de voorbeelden uit de training en situaties op de werkvloer. En wellicht zijn er specifieke richtlijnen of procedures die jouw organisatie volgt voor bepaalde handelingen. Dit is het moment om deze aan de (nieuwe) mederwerkers te introduceren!

#Tip 3: Benut de kennis die de deelnemer al bezit

Veel van de deelnemers die de Nationale Zorgklas via de trainingen heeft opgeleid, hadden vaak al nuttige ervaring of kennis die van pas kwam bij het werk in de zorg. Vraag de deelnemers naar de kennis die zij al bezitten en bouw hier samen op voort. Soms kan ervaring in een compleet andere sector (bijvoorbeeld in de horeca) nuttig zijn voor bepaalde taken in de zorg. Of wellicht hebben deelnemers vanwege mantelzorg al relevante ervaring opgedaan.

Wil jij gebruik maken van het lesmateriaal van de Nationale Zorgklas? Klik hier voor alle informatie en meld je direct aan! Wij hopen dat deze tips je helpen om zoveel mogelijk uit onze trainingen te halen en (nieuwe) medewerkers een introductie te geven over het werk in de zorg. Indien je vragen of twijfels hebt over ons lesmateriaal, kun je altijd contact met ons opnemen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Naam:
Achternaam:
E-mailadres:
Ik ben een:
Submit

Door op de knop “Aanmelden” te klikken, gaat u akkoord met onze Privacy verklaring