Ik wil opnieuw aan de slag in de zorg

Maar heb nog geen werkgever in de zorg gevonden.

Je hebt al professionele ervaring in de zorg en wil graag ondersteunen waar mogelijk, maar hebt nog geen zorgwerkgever gevonden. We vertellen je graag welke stappen je het best kunt volgen om zo snel mogelijk het zorgveld te betreden.

EHVDZ

Stap 1 - Meld je aan bij Extra Handen voor de Zorg

Extra handen zijn in de zorg op dit moment heel hard nodig. Daarom zijn verschillende landelijke zorgorganisaties en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen het initiatief 'Extra Handen voor de Zorg' gestart. Via dit platform kun jij als oud-zorgprofessional je beschikbaarheid kenbaar maken. Wanneer je het formulier onderaan deze pagina invult, zorgen wij ervoor dat Extra Handen voor de Zorg weet dat je beschikbaar bent. Zij zullen dan contact met je opnemen.


Op de website van het initiatief lees je meer over Extra Handen voor de Zorg.

Meld je aan

Institute

Stap 2 - Word ingedeeld bij een zorgwerkgever


Heb je jezelf aangemeld bij Extra Handen voor de Zorg? Dan kijken zij samen met jou op welke plek het meest behoefte is aan hulp. Ben je ingedeeld bij een zorgwerkgever? Super, dan is de kans groot dat je wordt gevraagd om eerst deel te nemen aan de Online Training van De Nationale Zorgklas.

Intake

Stap 3 - Plan een intake


Je kunt je dan aanmelden voor een intake voor een Online Training via De Nationale Zorgklas. Een van onze experts zal dan samen met jou kijken welke trainingen je op basis van jouw zorgachtergrond moet volgen om snel weer aan de slag te kunnen in het werkveld.

Woman writing on notebook 3803242

Stap 4 - Volg de geadviseerde cursusmodules


De Online Training bestaat uit een basistraining en verschillende aanvullende trainingen, afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring in de zorg. Je volgt dus enkel de modules die op jou van toepassing zijn. Elke training duurt een dagdeel en volg je in een digitale klasomgeving onder begeleiding van een vakdocent. Na afloop van de Online Training van De Nationale Zorgklas ben je klaar om het zorgveld te betreden.

Beschikbaarheid doorgeven


Super dat je wilt helpen in de zorg. Via onderstaand formulier geef je aan Extra Handen voor de Zorg door dat je beschikbaar bent om te helpen in de zorg. Zij zullen dan contact met je opnemen over de vervolgstappen en het zoeken naar een zorgwerkgever. Is deze gevonden? Dan is de kans groot dat je hierna via De Nationale Zorgklas een Online Training gaat volgen om snel inzetbaar te worden.


Wij kunnen alleen mensen trainen die als vakantiekracht, vrijwilliger of als medewerker bij een zorgorganisatie werken. Heb jij geen zorgwerkgever? Dan kunnen wij je op dit moment helaas niet trainen.

Nieuwsgierig wat je te wachten staat?

Start direct je training met ons onze introductievideo's

Naar de Introductievideo'skeyboard_arrow_right

Of duik gelijk in een van de volgende onderwerpen:

COVID-19 keyboard_arrow_right ADL keyboard_arrow_right Hygiƫne keyboard_arrow_right Dementie keyboard_arrow_right Voeding keyboard_arrow_right