Ik ben nieuw in de zorg

En heb nog geen zorgwerkgever

Het is niet erg als je nog geen professionele ervaring hebt in de zorg. Daarvoor is De Nationale Zorgklas. Het is daarentegen wel belangrijk dat je eerst, via het landelijke initiatief 'Extra Handen voor de Zorg', een zorgwerkgever vindt. Op deze pagina leggen we uit welke stappen je moet volgen om te kunnen ondersteunen in de zorg.

EHVDZ

Stap 1 - Meld je aan bij Extra Handen voor de Zorg

Extra handen zijn in de zorg op dit moment heel hard nodig. Daarom zijn verschillende landelijke zorgorganisaties en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen het initiatief 'Extra Handen voor de Zorg' gestart. Via dit platform kun jij je beschikbaarheid als potentiële extra hulpkracht kenbaar maken. Wanneer je het formulier onderaan deze pagina invult, zorgen wij ervoor dat Extra Handen voor de Zorg weet dat je beschikbaar bent. Zij zullen dan contact met je opnemen.


Op de website van het initiatief lees je meer over Extra Handen voor de Zorg.

Meld je aan

Jeshoots com l0j0 DHV Wc IE unsplash

Stap 2 - Word ingedeeld bij een zorgwerkgever

Heb je jezelf aangemeld bij Extra Handen voor de Zorg? Dan kijken zij samen met jou naar jouw situatie. Naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk binnen de sector Zorg & Welzijn liggen. Heb je een zorgwerkgever gevonden? Super, dan is de kans groot dat je wordt gevraagd om eerst deel te nemen aan de Online Training van De Nationale Zorgklas, zodat je basiskennis hebt over het werken in de zorg. De Introductievideo's onderaan deze pagina helpen hier ook bij, maar toelating tot de Online Training is essentieel om ingezet te kunnen worden in de zorg.

Intake

Stap 3 - Plan een intake

Heb je een zorgwerkgever gevonden samen met Extra Handen in de Zorg? Dan kun je jezelf aanmelden voor een intake voor een Online Training via De Nationale Zorgklas. Een van onze experts zal dan samen met jou kijken of je in aanmerking komt voor de Online Training en welke trainingen je op basis van jouw zorgachtergrond moet volgen om te kunnen ondersteunen bij je zorgwerkgever.

Woman writing on notebook 3803242

Stap 4 - Volg de Online Training

Als uit het intakegesprek komt dat je in aanmerking komt voor de Online Training van De Nationale Zorgklas, dan volg je een aantal trainingen waarmee jij straks kunt worden ingezet bij je zorgwerkgever. Elke training duurt een dagdeel en wordt live gegeven door een vakdocent. Heb je de trainingen afgerond? Dan ben je klaar om ingezet te worden!

Beschikbaarheid doorgeven


Super dat je wilt helpen in de zorg. Via onderstaand formulier geef je aan Extra Handen voor de Zorg door dat je beschikbaar bent om te helpen in de zorg. Zij zullen dan contact met je opnemen over de vervolgstappen en het zoeken naar een zorgwerkgever. Is deze gevonden? Dan is de kans groot dat je hierna via De Nationale Zorgklas een Online Training gaat volgen om snel inzetbaar te worden.


Nieuwsgierig wat je te wachten staat?

Start direct je training met ons onze introductievideo's

Naar de Introductievideo'skeyboard_arrow_right

Of duik gelijk in een van de volgende onderwerpen:

COVID-19 keyboard_arrow_right ADL keyboard_arrow_right Hygiëne keyboard_arrow_right Dementie keyboard_arrow_right Voeding keyboard_arrow_right