Nieuw in de zorg

Nog geen professionele zorgervaring, wel een extra hulpkracht!

Woman having a video call 4031818

Op dit moment kan de zorg alle hulp hard gebruiken. En of je nu al een achtergrond hebt als professional in de zorg of niet, jouw bijdrage komt altijd van pas. Ook als je dus nog niet eerder in de zorg hebt gewerkt. Bijvoorbeeld wanneer je een opleiding volgt in de zorg, je via je werkgever bent gewezen op de mogelijkheid om te ondersteunen in de zorg omdat je tijdelijk thuiszit, of omdat je om persoonlijke redenen graag wil helpen.


Om alle extra hulp op een verantwoorde manier onder te brengen en te trainen, werken het landelijke initiatief 'Extra Handen voor de Zorg' en De Nationale Zorgklas samen om mensen die zich - al dan niet via hun werkgever - hebben aangemeld onder te brengen bij zorgwerkgevers en hen van de benodigde kennis en training te voorzien!

Group of medical students at the hallway wearing face mask 3985158

Ik heb al een zorgwerkgever


Heb je nog geen professionele ervaring in de zorg, maar heb je al wel een zorgwerkgever gevonden - bijvoorbeeld via Extra Handen voor de Zorg? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een Online Training. Lees snel verder om een intake te plannen met een van onze experts.

EHVDZ

Ik heb nog geen zorgwerkgever


Ben je nog niet aangemeld bij Extra Handen voor de Zorg? Dan is dat een belangrijke eerste stap om via De Nationale Zorgklas het werkveld te kunnen betreden. Kijk snel wat je kunt doen om jouw beschikbaarheid kenbaar te maken.
Agreement blur business close up 261621

Mijn werkgever heeft directe afspraken


Extra Handen voor de Zorg en De Nationale Zorgklas hebben ook afspraken gemaakt met een aantal grote werkgevers over de tijdelijke inzet van hun personeel in de zorg. Heb jij dus via jouw werkgever een bericht gekregen over de mogelijkheid om te helpen in de zorg? Dan zit je hier goed!
Woman putting on a face mask 3943908

Zonder ervaring werken in de zorg

Bijspringen in de zorg, zonder eerdere vooropleiding. Het is zeker mogelijk, maar moet wel op een verantwoorde manier gebeuren. Daarom zorgen Extra Handen voor de Zorg en De Nationale Zorgklas er eerst voor dat je een werkgever hebt in de zorg waar je kunt helpen. Via die werkgever kun je vervolgens bij De Nationale Zorgklas een intake en een Online Training plannen, waarmee je via een aantal digitale trainingen onder leiding van een vakdocent alle essentiƫle kennis en richtlijnen leert die komen kijken bij het zorgen voor patiƫnten.