Ik ben een werkgever buiten de zorg

En kan personeel tijdelijk niet inzetten in hun reguliere functie

Door de huidige omstandigheden komt het voor dat werkgevers hun personeel niet of niet volledig kunnen inzetten in de functie waarvoor de werkgever hen in dienst heeft genomen. De Nationale Zorgklas en het landelijke initiatief 'Extra Handen voor de Zorg' bieden in die gevallen mogelijk uitkomst!

Wat kan De Nationale Zorgklas voor werkgevers betekenen?

Via De Nationale Zorgklas worden extra hulpkrachten, ook zonder eerdere professionele ervaring in de zorg, op een snelle en verantwoorde manier klaargestoomd voor werk in de zorg. Die hulpkrachten zijn bijvoorbeeld mensen die al werkzaam zijn in de zorg en zich breder inzetbaar willen maken, oud-zorgmedewerkers, studenten die een opleiding in de zorg volgen, óf mensen die in hun reguliere functie op dit moment niet aan de slag kunnen. Voor die laatste groep maakt De Nationale Zorgklas samen met het landelijke initiatief 'Extra Handen voor de Zorg' afspraken met werkgevers over het mogelijk tijdelijk inzetten van hun personeel in de zorg.

Welke voorwaarden zijn er verbonden aan inzet van personeel?

Omdat het inzetten van mensen zonder eerdere zorgervaring via hun huidige werkgever bij een (andere) zorgwerkgever heel wat voeten in de aarde heeft, kan niet elke werkgever zich zomaar aanmelden. Over het algemeen raden we werkgevers aan zich enkel aan te melden wanneer zij 50 of meer personeelsleden bereid hebben om zich tegelijk en per direct beschikbaar te stellen voor tijdelijk werk in de zorg.

Hoe meld ik mijn personeel aan?

Aanmelden van personeel verloopt via Extra Handen voor de Zorg. Via de button hieronder bezoek je de website van het initiatief en vind je meer informatie over het inzetten van personeel als werkgever. Wanneer blijkt dat personeel daadwerkelijk in groten getale kan worden ingezet, dan kan dit personeel via Extra Handen voor de Zorg bij De Nationale Zorgklas een intake en een Online Training plannen.

www.extrahandenvoordezorg.nl

Wat zijn de financiële afspraken bij deelname?

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je als werkgever vragen hebt over de financiële voorwaarden en afspraken wanneer personeel tijdelijk beschikbaar wordt gesteld voor werk in de zorg. Momenteel worden deze afspraken op individueel niveau gemaakt via Extra Handen voor de Zorg. Deze afspraken worden vastgelegd wanneer je als werkgever definitief kunt deelnemen aan het scholingsprogramma.

Meld nu meerdere deelnemers aan!

Wil je als werkgever meerdere deelnemers tegelijk aanmelden voor het online trainingsprogramma in de zorg? Dan kun je dat hieronder aangeven. Als werkgever kun je groepen deelnemers van 12 personen aanmelden voor de scholing van De Nationale Zorgklas. Vul je onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op voor de verdere aanmeldprocedure.