Online Training

Snel mensen opleiden om te helpen in de zorg!

Intake

Zonder enthousiaste en ervaren vakdocenten en geaccrediteerde opleidingsinstellingen zou De Nationale Zorgklas niet kunnen bestaan. In crisistijd is de hulp en inzet van alle docenten meer dan nodig. Heb je interesse om de deelnemers van onze online trainingen les te geven? Op deze pagina vind je meer informatie.

De crisisscholing via de online trainingen van de Nationale Zorgklas is ontworpen om extra hulpkrachten in de zorg binnen korte tijd op een verantwoorde wijze klaar te stomen voor (tijdelijk) werk in de zorg. Deze online trainingen worden gegeven door docenten van erkende opleidingsinstellingen en ervaren zelfstandige docenten. Wil jij helpen? Bekijk alle informatie op deze pagina!

Let op! Dankzij de hulp van vele enthousiaste docenten en opleiders hebben wij momenteel voldoende trainers beschikbaar voor de crisisscholing van De Nationale Zorgklas. Mocht dit in de toekomst veranderen dan kun jij je op deze pagina weer opgeven om te helpen!

Logo NZK 3x

Wat is De Nationale Zorgklas?

De Nationale Zorgklas is een landelijk initiatief waarmee we extra hulpkrachten in de zorg binnen korte tijd op een verantwoorde wijze klaarstomen voor (tijdelijk) werk in de zorg. Via het Online Trainingsprogramma voorzien vakdocenten en trainers een digitale klas van de essentiële kennis en richtlijnen om onder de huidige omstandigheden aan de slag te gaan in de zorg.


De Nationale Zorgklas biedt momenteel de Online Training 'Ondersteunend Zorgverlener' aan. Speciaal gericht op het trainen van vrijwilligers en/of vakantiekrachten.

Man in beige blazer holding tablet computer 3184328

Waarom aanmelden?

Trainers en opleidingsinstellingen zijn de motor achter De Nationale Zorgklas. Zonder hen kunnen we het grote aantal mensen dat zich heeft aangemeld om te ondersteunen in de zorg niet voorbereiden op het werk. Ben je dus een opleidingsinstelling, docent of trainer en wil je helpen mensen te trainen via De Nationale Zorgklas? Meld je dan snel aan en:

 • Draag bij aan het oplossen van het maatschappelijk probleem van arbeidstekorten in de zorg
 • Help ervoor te zorgen dat meer mensen worden geschoold en dus beter voorbereid in de zorg gaan werken
 • Maak onderdeel uit van een landelijk netwerk van opleiders
 • Geef les via een nieuwe manier van online leren die aansluit bij de behoeften van deelnemers
 • Maak gebruik van scholingsmateriaal dat kosteloos beschikbaar wordt gesteld en dat je dus geen ontwerp- en ontwikkeluren kost

Gelden er bepaalde voorwaarden om mee te doen?

Wij verwachten dat onze opleiders en trainers ervaring hebben binnen de zorg en dat zij vakinhoudelijk competent zijn op minimaal mbo-niveau 3 of 4 in de zorg. Daarnaast verwachten we dat onze docenten mediavaardig zijn, over een goede laptop/PC beschikken (bij voorkeur met een tweede scherm) en dat ze voorwaardelijk beschikbaar zijn voor De Nationale Zorgklas in blokken van hele weken.

National cancer institute N Fvd K Ihx Yl U unsplash

Stap 1 - Meld je aan

Via het formulier onderaan deze pagina kun je jezelf direct aanmelden als opledingsinstelling / docent / trainer van De Nationale Zorgklas. Je maakt dan kenbaar dat je eventueel beschikbaar bent.

Woman having a video call 4031818

Stap 2 - We bellen je

Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen, neemt onze Expertservice zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken. Samen zoeken jullie naar een geschikt moment om te starten met ons ‘Train-de-trainer’-programma.

Intake

Stap 3 - Start 'Train de trainer'

Voordat je als docent bij ons aan de slag gaat, doorloop je het ‘Train-de-trainer’-programma. In dit programma word je geprofessionaliseerd tot Online Trainer, waarna je zelfstandig en online de Trainingsmodules van De Nationale Zorgklas kunt verzorgen. Tijdens het programma word je geprofessionaliseerd in het toepassen van de werkvormen en leertechnologieën die tijdens de Trainingsmodules van aan bod komen. Hierna kun je met een goed gevoel starten als docent van de Online Training van De Nationale Zorgklas.

Woman in blue shirt wearing face mask 3881247

Stap 4 - Start met trainen

Start met trainen! Je geeft jouw beschikbaarheid door aan onze Expertservice en vervolgens kun je starten met lesgeven! Als trainer verdien je € 79,- per uur (incl. btw). Het verzorgen van één volledige Online Training neemt over het algemeen 28 uur in beslag.

Over het 'Train de trainer'-programma

Dit programma stoomt je klaar om als trainer de Online Training van De Nationale Zorgklas te geven. Deelname aan dit programma is momenteel kosteloos en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Insturen van een persoonlijke videoboodschap, voorbereiding en intake voorafgaand aan het programma
 • Drie dagdelen online training
  • Ervaren van werkvormen en leertechnologieën - dagdeel 1 en 2
  • Leren toepassen van werkvormen en leertechnologieën - dagdeel 3
 • Afwisseling tussen videogesprekken en autonoom werken aan opdrachten
 • Virtuele leerinteractie via het Leerplatform van De Nationale Zorgklas


Help jij mee de belangrijke extra hulpkrachten van morgen te trainen? En zo het huidige tekort aan handen in de zorg te verminderen? Meld je aan!