(Zelfstandige) docenten en trainers

Train jij de extra hulpkrachten van morgen?

EDIT handen voor de zorg

Let op: dankzij de hulp van vele enthousiaste docenten hebben wij momenteel voldoende trainers beschikbaar voor De Nationale Zorgklas. Je kunt je daarom tijdelijk niet aanmelden als docent voor De Nationale Zorgklas. Mocht dit in de toekomst veranderen dan kun jij je op deze pagina weer opgeven om te helpen!

Heb jij ervaring als docent of trainer maar ben je niet verbonden aan een opleidingsinstelling? Geen probleem! De Nationale Zorgklas biedt docenten of trainers van (zorg)organisaties ZZP’ers (verder te lezen trainer) ook de mogelijkheid om een online trainingsprogramma te verzorgen. Lees hieronder over hoe jij mee kunt helpen.


Logo NZK 3x

Wat is De Nationale Zorgklas?

De Nationale Zorgklas is een landelijk initiatief waarmee we extra hulpkrachten in de zorg binnen korte tijd op een verantwoorde wijze klaarstomen voor (tijdelijk) werk in de zorg. Dat doen we aan de hand van een Online Trainingsprogramma waarbij vakdocenten en trainers een digitale klas met via een intake gescreende cursisten van de essentiële kennis en richtlijnen voorzien om onder de huidige omstandigheden aan de slag te gaan in de zorg.

Man in beige blazer holding tablet computer 3184328

Waarom aanmelden als trainer?

Trainers en opleidingsinstellingen zijn de motor achter De Nationale Zorgklas. Zonder hen kunnen we het grote aantal mensen dat zich heeft aangemeld om te ondersteunen in de zorg niet voorbereiden op het werk. Ben je dus een docent of trainer en wil je jezelf beschikbaar stellen om te helpen mensen te trainen via De Nationale Zorgklas? Meld jezelf dan snel aan en:

 • Draag bij aan het oplossen van het maatschappelijk probleem van arbeidstekorten in de zorg
 • Help ervoor te zorgen dat meer mensen worden geschoold en dus beter voorbereid in de zorg gaan werken
 • Maak onderdeel uit van een landelijk netwerk van opleiders
 • Geef les via een nieuwe manier van online leren die aansluit bij de behoeften van deelnemers
 • Maak gebruik van scholingsmateriaal dat kosteloos beschikbaar wordt gesteld en dat je dus geen ontwerp- en ontwikkeluren kost

Moet ik als docent aan bepaalde voorwaarden voldoen?

Wij verwachten dat jij als trainer ervaring hebt binnen de zorg en dat je vakinhoudelijk competent bent op minimaal mbo-niveau 3 of 4 in de zorg. Daarnaast is het van belang dat je mediavaardig bent, over een goede laptop/PC beschikt (bij voorkeur met een tweede scherm) en dat je voorwaardelijk beschikbaar bent voor De Nationale Zorgklas in blokken van hele weken.

National cancer institute N Fvd K Ihx Yl U unsplash

Stap 1 - Meld je aan

Via het formulier onderaan deze pagina kun je jezelf direct aanmelden als docent / trainer van De Nationale Zorgklas. Je maakt dan kenbaar dat je eventueel beschikbaar bent.

Woman having a video call 4031818

Stap 2 - We bellen je

Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen, neemt onze Expertservice zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken. Samen zoeken jullie naar een geschikt moment om te starten met ons ‘Train-de-trainer’-programma.

Intake

Stap 3 - Start 'Train de trainer'

Je start met het ‘Train-de-trainer’-programma. In dit programma word je geprofessionaliseerd tot Online Trainer, waarna je zelfstandig en online de Trainingsmodules van De Nationale Zorgklas kunt verzorgen. Tijdens het programma word je geprofessionaliseerd in het toepassen van de werkvormen en leertechnologieën die tijdens de Trainingsmodules van aan bod komen. Hierna kun je met een goed gevoel starten als docent van de Online Training van De Nationale Zorgklas.

Woman in blue shirt wearing face mask 3881247

Stap 4 - Start met trainen

Start met trainen! Je geeft jouw beschikbaarheid door aan onze Expertservice en vervolgens kun je starten met lesgeven! Als trainer verdien je € 79,- per uur (incl. btw). Het verzorgen van één volledige Online Training neemt over het algemeen 28 uur in beslag.

Over het 'Train de trainer'-programma

Dit programma stoomt je klaar om als trainer de Online Training van De Nationale Zorgklas te geven. Deelname aan dit programma is momenteel kosteloos en bestaat voor jou als docent of trainer uit de volgende onderdelen:

 • Insturen van een persoonlijke videoboodschap, voorbereiding en intake voorafgaand aan het programma
 • Drie dagdelen online training
  • Ervaren van werkvormen en leertechnologieën - dagdeel 1 en 2
  • Leren toepassen van werkvormen en leertechnologieën - dagdeel 3
 • Afwisseling tussen videogesprekken en autonoom werken aan opdrachten
 • Virtuele leerinteractie via het Leerplatform van De Nationale Zorgklas


Help jij mee de belangrijke extra hulpkrachten van morgen te trainen? En zo het huidige tekort aan handen in de zorg te verminderen? Meld je dan nu aan als trainer van De Nationale Zorgklas!