Vervolgtrajecten

Ga verder in de zorg!

Opleiders Nationale Zorgklas

Wil jij je verder ontwikkelen binnen de zorgsector? Dat kan! Er zijn verschillende (kosteloze) leertrajecten om jouw carrière in de zorg te starten. Wij hebben verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Sterk in je werk

Sterk in je werk vertelt op hun website over hun doelgroep en insteek: 'Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn of haar loopbaan. We zijn er ook voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe ze dit moeten aanpakken.'

Wat biedt Sterk in je werk? En zijn er kosten aan verbonden?

Zoals Sterk in je werk het zelf vertelt: 'Sterk in je werk, zorg voor jezelf biedt jou steun bij het zetten van de volgende stap in je werk. Samen met een ervaren loopbaancoach in zorg en welzijn kijk je naar je situatie. Jullie kijken samen naar waar je goed in bent en waar je kansen op werk liggen. En wat je daar voor nodig hebt. Zoals het zoeken naar een goede werk/privébalans, je wens om in te stromen in de zorg in kaart brengen met een beroepentest. Of samen kijken naar een cursus, een opleiding of BBL-plekken. Dit doen we zonder kosten voor jou.'

Bekijk ook deze video van Sterk in je werk:


Maak gebruik van deze unieke kans! Ga naar de website van Sterk in je werk voor meer informatie en aanmelden.

Mbo-certificaten via de Nationale Zorgklas


De Nationale Zorgklas biedt werkgevers de mogelijkheid om hun medewerkers op te leiden via een mbo-certificaat. Via deze handige opleidingen kan iedereen die al bij een zorgorganisatie werkt (ook vrijwilligers en stagiairs), via een laagdrempelige route een mbo-certificaat behalen. Deze opleidingen worden gegeven door vakdocenten, duren maximaal 6 maanden en combineren interactieve online leermodules met werken in de praktijk.

Heb jij een werkgever gevonden bij wie je aan de slag wilt? Bespreek dan ook de optie van een mbo-certifcaat via de Nationale Zorgklas. Het Ministerie van VWS heeft 3.000 mbo-certificaten in 2021 gesubsidieerd. Dit betekent dat de werkgever niets betaald voor jouw opleiding als deze in 2021 wordt afgerond.

Meer weten? Bekijk hier meer informatie over de mbo-certificaten of neem contact met ons op.

Een leertraject toevoegen aan deze pagina?

Wil je een vervolgtraject aan deze pagina laten toevoegen? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar info@nationalezorgklas.nl. Alle initiatieven die relevant zijn voor onze oud-deelnemers delen wij graag!